Koliko god to nevjerojatno zvučalo, u vrijeme kad je spolna naslada postala društvena vrijednost broj jedan, ipak postoje i oni koji smatraju da s voljenom osobom seks uopće nije potreban, čak ni u braku.

Svoj nauk temelje na činjenici da su mnoge ljubavne veze izgubile čaroliju, koju su imale na početku, nakon što se sve počelo svoditi na forsiranje seksa.

'Volim maženje. Seks mi je ok, ali kad bih birao između maženja i seksa, izabrao bih maženje. Mogu to raditi cijelu noć.

Ubrzo bi došlo do zasićenja te monotonije, a partneri su se morali razići, iako su se činili nerazdvojni na početku.

Stavu da ljubav može opstati bez seksa skloni su uglavnom muškarci koji su se strašno razočarali u beskrajnim seksualnim maratonima, ili izuzetno romantični momci, koji puno više uživaju u svemu što prethodi penetraciji.

Zanimljivo, čak je i jedan poznati američki zavodnički guru rekao: ''Volim maženje. Seks mi je ok, ali kad bih birao između maženja i seksa, izabrao bih maženje. Mogu to raditi cijelu noć.'' Doduše, on to govori samo da bi što više žena namamio u svoj krevet.

U skupinu ljudi koji su se spremni odreći seksa s voljenom osobom definitivno ne spadaju razni vjerski fanatici, koji zbog straha od pakla bježe od seksa prije vjenčanja, ali onda brže bolje nakon manje od godinu dana hodanja upadaju u brak, tek toliko da što prije dođu do onog ''plodimo se i množimo'' dijela.

No, naišao sam na ljude koji su zbilja uvjereni kako seks oskvrnjuje čistoću njihove ljubavne veze, ili pak preziru pojedine segmente modernih seksualnih igrica.

Cijeli post možete pročitati na: stifmeister.blog.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju