Odgovor je - da, može. Takva se veza u pravili ne razlikuje od uobičajene iako fizičko odsustvo partnera zahtijeva dodatne pripreme, angažman i bolju organizaciju. Sve to iziskuje i veći trud, no ako je on obostran, veza doista može uspjeti

Veza na daljinu može uspjeti. Potrebno je mnogo više angažmana i truda i što je najvažnije komunikacije i pokazivanja osjećaja. No, važno je da takva ljubav moguća

Veza na daljinu znači manjak spontanosti, jer vaše i njegovo slobodno vrijeme ne možete opušteno i ležerno planirati. Osim toga, ako vaš partner živi u drugom gradu, a pretpostavljamo da radi, ima svoj životni ritam, društvo i navike u kojima i ne sudjelujete. A to su faktori koji vrijede za svaku vezu, a osobito za vezu na daljinu.

Ipak, postoje načini na kojima možete održati vašu vezu dok se ne odlučite na daljni korak.

Redovita komunikacija s voljenom osobom

Komunicirajte! Danas postoje razni suvremeni oblici komunikacije koju uključuju internet, chat, slanje SMS-ova, MMS-ova, e-mailova, a ako se tradicionalni i klasičnih pisama.

To ne bi trebala svakoga puta biti 'sudbonosna' komunikacija o osjećajima, već uobičajena, svakodnevna, o vašim obavezama, događanjima, aktivnostima i općenito o svemu što vam se događa. Komunikacija je u ovakvim vezama od izuzetne važnosti i nemojte je zanemariti.Planirajte susrete

Vaši su zajednički trenuci rijetki, pa neka budu posebni. Popsvetite tome malo pažnje i neka se ne svode na kavu ili izlazak. Ovisno o tome što vaš partner voli, priredite mu neko iznenađenje i što je još važnije, barem tada zanemarite ostala druženja i društvene aktivnosti. U tim je trenucima važan samo on.

Veza na daljinu znači manjak spontanosti, jer vaše i njegovo slobodno vrijeme ne možete opušteno i ležerno planirati. Vaš partner ima svoj životni ritam, društvo i navike u kojima i ne sudjelujete. A to su faktori koji vrijede za svaku vezu, a osobito za vezu na daljinu.

Odredite pravila igre

Da bi veza na daljinu uspjela, potrebno je od samog početka definirati odnos i 'pravila igre', što je dozvoljeno, a što ne. Iskrenost je također važna, morate biti spremni na razgovor o delikatnim stvarima u vezi kao i o problemima. Nemojte se ustručavati od razgovora o temama koje vas doista muče. Ako osjetite potrebu za razgovorom o nekoj određenoj temi, važno je da tu potrebu i ispunite.

Budite strpljivi

Veza na daljinu zaista može ponekad zamarati i krizni trenuci su sasvim normalni. Osjećat ćete se usamljeno, oko vas su sami parovi, a vaš je dragi kilometrima daleko. No, kada se to dogodi, ponavljajte kako je to normalno i uobičajeno, a događa se i njemu.Vjerojatno ćete početi problematizirati vaš odnos, pitati se ima li to smisla, no važno je da se ne svađate, jer ima mnogo važnijoih stvari za svađu od toga. Imajte povjerenja i budite strpljivi.


Pokažite osjećaje

Pitanje ovoga članka je bilo - može li opstati veza na daljinu i odgovor je bio potvrdan. Ključno je pak da neprestano pokazujete osjećaje. Daleko ste jedan od drugoga i mislite da osim velikih riječi i nekoliko sitnica i ne možete mnogo. No, griješite. Potrudite se, budite kreativni, pokažite njemu ili njoj ljubav i planirajte novi korak. Daljina nikad nije razlog za prekid ljubavi - ako je to doista ljubav.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju