Nova knjiga ženske psihologinje savjetuje muškarcima, odnosno, supruzima da varaju svoje žene. Da, dobro ste pročitali, muška prevara čuva bračnu sreću

Jedna od najpopularnijih francuskih autorica popularne psihologije Maryse Vaillant tvrdi da je muška prevara zna zdrave veze, odnosno braka.

U svom najnovijem bestseleru podržava 'rehabilitacijsku nevjeru' te je time podigla buru izjavivši kako se muškarce ne bi trebalo kažnjavati zbog njihovih ljubavnica ističući kako je prijevara 'oslobađajuća'.

Prema podacima navedenoj u njezinoj knjizi 'Men, Love, Fidelity' svaki četvrti muškarac u Francuskoj vara svoje supruge opravdavajući se time kako je to 'neizbježno'.

Prema podacima navedenoj u knjizi 'Men, Love, Fidelity' svaki četvrti muškarac u Francuskoj vara svoje supruge

'Muškarci ne varaju svoje žene zato što ih više ne vole. Dapače, jednostavno trebaju slobodnog prostora. Za takve muškarce, koji su ustvari monogamni, nevjera je neizbježna' hrabro je protumačila Vaillant u svojoj knjizi.

Autorica, koja se nakon dvadeset godina 'vjernog' braka rastala od supruga, tvrdi da muškarci koji ne varaju nemaju dovoljno čvrsti karakter.

Prevara počinje na kavi, a ne u krevetu

'Vjerni muškarci najčešće su oni čiji je otac bio fizički ili emocionalno odsutan. Oni imaju potpuno idealiziranu sliku muškog roditelja i očinske dužnosti. Takvi su muževi ustvari zatvorenici vlastite idealizirane slike muškarca kao glava kuće' nadalje iznenađuje Vaillant.

Znakovi koji otkrivaju prevaru

Ovo je možda utješna vijest za žene mnogih francuskih političara koje su javno moarle preboliti prevare svojih supruga, ali je sigurno šokantna i neprihvatljiva teorija za mnoge žene koje položaj muškarca i žena u braku smatraju ravnopravnima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju