Ukoliko ste razbijali glavu pitanjem što muškarci traže kod žena i hoće li vas suditi prema broju partnera s kojima ste bili u vezi vrijeme je da prestanete. Vaša čednost im uopće nije važna, ono što cijene je karakter, financijska neovisnost i inteligencija

Među prvih deset poželjnih karakteristika danas su neovisnost, zrelost i emocionalna stabilnost. Na visokom četvrtom mjestu nalazi se i inteligencija, a na dvanaestom financijska neovisnost.

Moderni muškarci se ne opterećuju brojem parrtnera s kojima ste spavali, oni ne žele dobru domaćicu i čednu ženu već neovisnu i inteligentnu osobu koja je zrela.

Do odgovora koji će pomoći mnogim ženama došli su znanstvenici sa Sveučilišta u Iowi. Nakon što su između 1939. godine i danas svakih deset godina postavljali ispitanicima ista pitanja sastavili su popis od 18 karakteristika koje muškarci žele kod partnerice.

Najnovije istraživanje pokazalo je kako suvremeni muškarci i žene privlačnost stavljaju na prvo mjesto, dok oni koji su na pitanja odgovarali 1939. godine za to uopće nisu marili.  

Među prvih deset poželjnih karakteristika danas su neovisnost, zrelost i emocionalna stabilnost. Na visokom četvrtom mjestu nalazi se inteligencija dok se 1939. godine nalazila na 15 mjestu. Na 12. mjestu je financijska neovisnost kod žena, dok je 1939. bila na 17. mjestu. Čednost koja se nekada nalazila na samom vrhu popisa danas je najmanje važna.

'Današnji muškarci su odrasli s obrazovane majke koje su im pružile drugačiji model pa stoga i sami traže takve partnerice', rekla je Christine Whelan, voditeljica studije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju