Vrijeme koje je potrebno muškarcu kako bi se zaljubio u ženu koja mu je privlačna na prvi pogled je kratkih osam sekundi i dvije stotinke. Žene pak isto toliko vremena gledaju u mušku osobu bez obzira sviđa li im se ili ne

Što duže muškarac gleda ženu koju je tek upoznao znači da je više zainteresiran za nju, no potrebno mu je svega 8 sekundi kako bi se zaljubio 'na prvi pogled'. Ukoliko mu osoba ljepšeg spola koju je susreo nije privlačna na nju će potošiti samo 4 sekunde.

Muškarcima je potrebno svega 8 sekundi kako bi se zaljubili 'na prvi pogled'!

Ženama je ipak potrebno malo više vremena kako bi se zaljubile u nekoga pa one gledaju u muškarca kojeg su tek upoznale bez obzira sviđa li im se ili ne.

Do ovih rezultata znanstvenici su došli nakon što su proveli istraživanje između 155 studenata. Uz pomoć skrivene kamere pratili su njihovo ponašanje i provjeravali u kojem smjeru gledaju prilikom upoznavanja nepoznatih osoba suprotnog spola.

Muški ispitanici su u prosjeku gledali žene koje su im  privlačne 8,2 sekunde dok su već nakon 4 sekunde maknuli pogled sa žena koje im nisu bile zgodne.

Osobe ženskog spola koje su sudjelovale u istraživanju zadržale su pogled na sugovorniku jednako dugo bez obzira jesu li osjetile privlačnost ili ne.

Znanstvenici vjeruju kako muškarci koriste pogled oči u oči kako bi otkrili može li ženska osoba koju su tek upoznali postati potencijalna partnerica, dok su žene obazrive prema sugovorniku, ali i strahuju da ne privuku neželjenu pažnju koja bi muškom sugovorniku mogla poslati potpuno krivu poruku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju