Putujući umjetnički projekt 'Muzej prekinutih veza', koji je protekle četiri godine putovao svijetom prikazujući uspomene na bivše ljubavi, od danas je trajno smješten u prizemlju Kulmerove palače na zagrebačkom Gornjem gradu.

Na 300-tinjak četvornih metara izloženo je oko stotinu predmeta anonimnih donatora iz cijeloga svijeta.

Svaki se izložak sastoji od predmeta, koji variraju od bizarnih do banalnih i jedinstvenih, te ganutljive, bolne ili duhovite ljubavne priče koja je uz njih napisana na hrvatskom i engleskom jeziku

'Riječ je o postavu koji svakoga dana raste i mijenja se jer publika sama sudjeluje u kreiranju i nastajanju izložbe tako da svaki pojedinac, ukoliko želi, može donijeti neki predmet, dar ili uspomenu, pismo ili sms koji ga veže uz neku bivšu, prekinutu ljubav, pojasnila je autorica projekta Olinka Vištica.

Iskustvo joj je da su donatori izložaka većinom ljudi koji su prešli 30. godinu, a dijeleći na taj način svoj život s posjetiteljima, distanciraju se od emocionalnog gubitka i zatvaraju jedno životno poglavlje.

Stotinjak neobičnih predmeta, poput sjekira, plišanih tigrića, vjenčanica, prstenja i drugog, tematski je podijeljen na sobu nagovještaja prekida, zatim sobu strasti, ljutnje, bijesa...

Muzej prekinutih veza originalan je projekt Olinke Vištice i Dražena Grubišića.

Prvi je put predstavljen na 40. Zagrebačkom salonu primjenjene umjetnosti i dizajna, a u protekle četiri godine imao je devetnaest uspješnih gostovanja u Americi, Europi i Aziji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju