Dok su je muškarci bezuspješno tražili, žene su očajavale što je nemaju. Riječ je o G-točki, skrivenom mjestu neslućenih seksualnih užitaka. No, najnovije istraživanje pokazuje kako ona ipak ne postoji

Dosad najveće istraživanje provedeno o famoznoj G- točki, ženskoj erogenoj zoni, pokazalo je da ona ipak ne postoji. Čak 1,800 žena uključenih u studiju potvrdilo je tu teoriju tvrdeći kako je on plod mašte stvoren pod utjecajem medija i seksualnih terapeuta.

Osim što se njezino otkrivanje za mnoge muškarce činio nedostižnim ciljem, i žene su se nerijetko osjećale seksualno frustrirane zbog nesigurnosti imaju li uopće najproslavljeniju točku na tijelu.

Osim što se otkrivanje G-točke za mnoge muškarce činio nedostižnim ciljem, i žene su se nerijetko osjećale seksualno frustrirane

Mnogi su seksolozi izgradili karijeru na davanju preporuka kako je pronaći i aktivirati. Pisalo se o idealnim pozama, ali čak i o načinu ishranu uz koju se potiče G-točka.

No, ovo je istraživanje bacilo sumnju na znanstvenu potkrijepljenost poznate erogene zone.

'Gotovo je nemoguće dokazati postojanje G-točke. Ovo je najveće istraživanje njoj posvećeno, i zaključci govore da je ona isključivo subjektivan doživljaj' otkrio je Tim Spector, jedan od voditelja spomenutog istraživanja.

Istražite tijelo i priuštite si orgazam

Svoja su iskustva s G-točkom podijelilo 1,804 žene u dobi između 23 u 83 godine. Ono što je zanimljivo jest da su bile uključene isključivo jednojajčane ili dvojajčane blizanke. Da G- točka ima znanstveno uporište, očekuje se da bi je s obzirom na iste gene, obje blizanke trebale imati. No, rezultati to nisu potvrdili.

Iskoristite sve prednosti oprgazma

Pedeset i šest posto ispitanih žena reklo je da imaju G-točku, no iz razloga što su htjele djelovati poželjnije, mlađe i seksualno aktivnije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju