Sigurno ste se pitali imaju li drugi parovi češći i zanimljiviji seksualni život od vas ili pričaju prazne priče kako bi sakrili vlastiti nezadovoljstvo. Donosimo vam britansko istraživanje tijekom kojeg je otkriveno koliko muškaraca i žena vara partnere i koliki postotak oprašta nevjeru

Jedno je sigurno, okus prevare je jednako sladak ženama i muškarcima.

12 posto ispitanica je priznalo kako su počinile emotivnu i seksualnu prevaru, dok se kod 8 posto radilo samo o seksu.

Isti postotak, 12 posto zna kako su njihovi partneri bili nevjerni.

>> 16 razloga zbog kojih žene opraštaju nevjeru

'Ljudi nisu životinje i mogu kontrolirati soje emocije te donositi razumne odluke', tvrdi psiholog Gary Wood koji je naveo kako je prevara kod muškaraca često uspoređivana s nagonom za širenjem sjemena.

Žene pak 'padaju' na pažnju koju ne dobivaju od svojih partnera te uživaju u zavođenju.

Žene ipak bolje lažu jer ih čak 74 posto uspije sakriti nevjeru

Dob u kojoj su žene najviše sklone prevarama su dvadesete godine te šezdesete što pokazuje kako je kriza srednjih godina kod muškaraca ustvari mit jer to rade i pripadnice ljepšeg spola.

Istraživanje je pokazalo kako 16 posto ispitanih žena u dobi od 50 do 59 godina ne smatra nevjeru razlogom za prekid veze ili razvod braka.

I stariji muškarci su dosta blagi kada se radi o nevjeri njihovih partnerica pa je njih čak 76 posto oprostilo suprugama i primilo ih natrag u bračnu ložnicu. Iznenađujući je i podatak da je 42 posto od ispitanih muškaraca svih dobi potvrdilo kako bi svojim partnericama oprostili aferu.

Muškarci su najvjerniji u dobi od 40 do 49 godina jer tada brinu za djecu i obitelj, a roditeljske obaveze su im na prvom mjestu.

>> Nevjera se otkriva i nepogrešivim DNK testom

>> 6 stvari koje ne prolaze kod žena

U istraživanju koje je obuhvatilo tisuću žena u dobi od 20 do 60 godina koje su u dugim vezama i braku postavljena su pitanja zbog čega dolazi do nevjere, u kojim situacijama se žene odlučuju na nevjeru i s kim to najčešće čine.

Muški prijatelj ili kolega s posla je najčešći izbor žena koje se upuštaju u avanture, a njih šest od deset potvrdilo je kako njihovi partneri nikada nisu otkrili te afere.

Izgleda kako žene ipak bolje lažu jer ih čak 74 posto uspije sakriti nevjeru.

37 posto ispitanica u dobi od 50 do 59 godina je priznalo kako je njihov brak završio zbog otkrivenih afera, a oni u dobi od 20 do 49 to nisu smatrali dovoljnim razlogom za prekid.

Samo 8 posto brakova se raspalo isključivo zbog muškarčeve ili ženine nevjere.

Bez obzira na ove podatke ipak postoji i razlog zbog kojeg treba vjerovati u brak i stabilnu vezu. Većina ispitanih žena, njih čak 88 posto je vjerno svojim partnerima i uživa u skladnom braku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju