Pjevačica Lily Allen prije par dana se na odmoru na Karibima zaljubila u 22 godine starijeg Jaya Joplinga, koji je da stvar bude zanimljivija prijatelj s njezinim ocem. Mlade žene i stariji muškarci, priča je stara koliko i čovječanstvo

Žene sklone starijim muškarcima često upadaju u identične zamke.

Često se dogodi da u takvim vezama i ne postoji ozbiljniji problem od razlike u godinama koja se počne činiti nepremostivom i to uglavnom onima koje su napravile pogreške o kojima je riječ u ovome tekstu. Može li takva veza opstati, pitate se? Svakako!

Ovih osam savjeta mogu biti od koristi onima koje imaju sklonosti, ili su u vezi sa starijim muškarcima, ali i onima koje se možda slučajno u to upuste, jer svi znamo za onu poznatu izreku kako ljubav ne pita za godine.
 

1. SREĆA: Budi s čovjekom koji te usrećuje

Tradicionalna je teorija kako žene koje su u vezi sa starijim muškarcima traže očinsku figuru. Ali to nije uvijek tako. Uglavnom su godine jedan beznačajni faktor prilikom zaljubljivanja. Osim toga neke žene ulaze u odnos sa starijim muškarcem u potrazi za sigurnošću koju stavljaju ispred zaljubljivanja.

Najvažnije je ne zaboraviti vlastite istinske potrebe, jer s partnerom treba biti jednak, a nikako se zatvarati u ljušturu samo zato jer je netko iskusniji, emotivno stabilniji ili bogatiji.


2. ISKUSTVO: Ne pretpostavljaj kako on ima puno više životnog iskustva od tebe

On može biti četrdesetogodišnjak, ali možda je većinu svog života proveo u uredu, ili je do nedavno živio sa svojim roditeljima koji su se o njemu brinuli kao o malom djetetu, ili jednostavnije rečeno možda je prilično neiskusan za svoje godine.

Stvari ne treba prihvaćati zdravo za gotovo, treba komunicirati i istražiti. Također možda je zakvačen za iste stvari koje zanimaju muškarce tvoje dobi, koji ti se zbog toga čine neozbiljnima i djetinjastima.


3. KRIZA: Budi oprezna oko krize sredovječnosti

Ako želiš s njim nešto ozbiljno budi pažljiva u proučavanju određenih detalja i njegovih navika jer možda samo s tobom ‘uzima pauzu’ od svojeg uobičajenog životnog ritma. Ako je nedavno razveden od obitelji , budi jako oprezna, jer povijest proživljenog života s jednom ženom ne nestaje u trenutku. Možda se poželi vratiti svom starom domu.


4. ŽIVOTNI STIL: Ne razdvajajte vlastite živote

Veze unutar kojih se individue jako razlikuju često su one najčvršće povezane. Imajte to na umu ako pomislite kako bi se svatko trebao sramežljivo držati svojih ustaljenih navika. Jer ako ne želite promjeniti nešto, to je znak kako to ustvari ni ne želite.

Iako su dani njegovih izlazaka daleka prošlost, to ne znači da vi trebate s curama partijati svaki vikend i pri tome ga ‘ostaviti na miru’. Kompromisi i razumijevanje takvih i sličnih razlika su nešto što ćete jedno drugome tolerirati, ako se volite.


5. KOMUNIKACIJA: Komunicirajte željni i voljni akcije

Lijepo je imati vlastite zanimacije i preokupacije, ali odluka o zajedničkom životu bi na rasporedu trebala biti pod ‘bolje prije, nego kasnije’, upravo zbog razlike u godinama. Ako je dvadeset godina stariji od vas i nije bio u braku prije toga, voljan je na tako nešto i prije nego što pomislite da bi o tome mogli razgovarati.

Ili pak s druge strane, vi možda tražite muža, ali on je odlučio više nikada se ne ženiti. Stoga budite oboje prilično iskreni u tome što očekujete od veze prije nego što stvari odu predaleko.


6. RODITELJI: Ne čekajte predugo kako bi svojima obznanili vezu

Roditelji su obično zabrinuti oko svakog čovjeka koji se pojavi u vašem životu. I najsavršenijem će pronaći manu. Ali veća je mogućnost da neće imati negativno mišljene o nekome tko je njihovih godina. Stoga je o novoj vezi najbolje s roditeljima razgovarati što prije.

Olakšajte i njima i objasnite pozitivne strane vaše veze. Roditelji uvijek žele najbolje. Uputite ih u sve ranije, jer što više odugovlačite, to će oni biti više zabrinutiji kad ih sa zakašnjenjem obavijestite o svemu.


7. PRIJATELJI: Učini napor i upoznaj ga sa svojim prijateljima

Nema sumnje kako kod većine vaših prijatelja nećete naići na osudu zbog veze sa starijim muškarcem. Negativnih stavova će uvijek biti, ali na njih se ne treba previše obazirati, jer je vaša veza u pitanju.

Potrudite se pronaći neki neutralni teritorij za upoznavanje npr. restoran ili kafić u koji nemate naviku odlaziti s prijateljima. Jer ako sve krene po zlu, bar ćete mogućnost slučajnih susreta svesti na minimum.

Skrivanjem njega od vašeg društva, samo ćete izazvati reakciju da za njih uvijek bude misteriozni starac, a ne netko s vlastitom osobnošću.


8. POTOMSTVO: Ne pretpostavljaj da će on doći na ideju da imate djecu

Koliko god se činila primamljivo, ipak zabijte glavu u pjesak kad stariji muškarac koji već ima djecu kaže kako ih ne želi imati više u životu. Naravno može i promijeniti mišljenje nakon dužeg perioda provedenog s vama, ali to nije pravilo. Ako je već imao obitelj, možda neće htjeti još jednu, bez obzira na to što osjeća prema vama.

Ako je imanje djece za vas jako važno, morate se suočiti s istinom i odlučiti što vam je važnije: vaš muškarac ili želja za osnivanjem obitelji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju