Debate o izreci veličina je bitna čini se nema kraja, a brojna istraživanja koja se bave veličinom muškog ponosa svaki put dolaze do novih saznanja. Skupili smo najnovije informacije i došli do sljedećih zaključaka

Žene koje tijekom seksualnog odnosa lakše postižu orgazam su one koje stoje iza poznate izreke i koje bi rado da je njihov partner obdaren, odnosno iznad prosječan. S druge strane, magična G-točka nema nikakve veze s veličinom penisa već s pravim i ciljanim podražajem.

Žene koje tijekom seksualnog odnosa lakše postižu orgazam su one koje se slažu s izrekom veličina je bitna

>> 3 poze u kojima veličina nije bitna

Prosječno je zadovoljavajuće
Kada je riječ o veličini spolovila, prosječna duljina u erekciji iznosi između 15 i 18 centimetara. Znanstvenici potvrđuju kako je ta duljina dovoljna da spolovilo 'zahvati' sva mjesta koja stimulacijom dovode do orgazma.

>> 5 pitanja o seksu koja muče muškarce

Veliko, ali ne preveliko
Duljina spolovila od oko 20 do 24 centimetra smatra se iznadprosječnom i za ženu može biti vrlo ugodna, no sve više od toga ženama tijekom seksa može izazvati nelagodu pa čak i bol.

No osim fizičkog učinka, postoji i onaj psihički i kod muškarca i kod žene. Psihološki gledano, veći penis pozitivno će djelovati na mušku psihu te će mu dati veće samopouzdanje. Isto tako, već penis ostavit će i jači vizualni, a time i psihički utjecaj i na žene.

Što je s obujmom?
Naime, kada se govori o veličini penisa ne bi trebalo razmatrati samo duljinu već i debljinu, odnosno obujam muškog ponosa.

Ispitivanje koje je na 50 žena obavio psiholog Russell Eisenman pokazalo je kako je 45 ispitanica više ugode osjetilo s debljim, a samo njih petero s duljim spolovilom partnera.

Razlog važnosti obujma  je taj što će deblji penis omogućiti bolju stimulaciju klitorisa, a samim time i ostvariti brži put do orgazma.

Zaključak
Dobra vijest za sve muškarce koji su se nakon iznošenja novih podataka zabrinuti za svoj seksualni život je da uz pravu tehniku veličina igra vrlo malu ulogu. Ženu do vrhunca vrlo lako mogu dovesti i klitoralnim orgazmom kojim su stimulirani različiti živci.

Osim toga, orgazam se može postići i dodirom, oralnom igrom, vibracijama pa čak i nadražajem erogenih zona po cijelom tijelu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju