Mnogi su muškarci potvrdili kako velike grudi nisu ono što ih prvo privuče, ali ipak im većina jednostavno ne može odoljeti. Ovaj atraktivni ženski atribut skriva mnoge tajne koje već stoljećima zbunjuju čak i znanstvenike. Donosimo odgovor na pitanje: zašto muškarci toliko vole ženske grudi?

Iako su zdrava kosa, lijepo lice, zaobljeni bokovi i struk ono što će prvo privući muškarca, bujne grudi naglašene seksi grudnjakom doista nemaju konkurencije.

>> 10 sramotnih stvari koje muškarci ne znaju o ženama

Smatra se da žene s većim grudima i tanjim strukom imaju višu razinu estrogena te se smatraju plodnijima

Istraživanja su pokazala kako 47 posto muškaraca prvo primjećuje bujan dekolte te se na njemu i najduže zadržava pogledom i to čak 10 sekundi duže nego na ostalim dijelovima tijela. Možda zvuči seksistički, ali razlozi su zapravo puno dublji i sežu u daleku prošlost te ima veze s evolucijom ljudske vrste.

>> Gdje žive žene s najvećim grudima?


Smatra se da žene s većim grudima i tanjim strukom imaju višu razinu ženskog hormona estrogena te se smatraju plodnijima, a samim time i privlačnijima potencijalnim partnerima.

Ovo istraživanje nema čvrsto znanstveno uporište no činjenica je da im se oni dive, a razlozi se samo mogu nagađati.

U anketi koja je uključila veliki broj muškaraca različite dobi došlo se do jednostavnog zaključka, a mi smo odabrali top 5 najčešćih odgovora na pitanje: Zašto muškarci vole ženske grudi?

1. Zato što ih oni nemaju

2. Zato što su erogena zona što istovremeno uzbuđuje oba partnera

3. Jer simboliziraju ženstvenost

4. Jer žene s većim grudima i manjim strukom imaju više ženskih hormona što simbolizira plodnost

5. Jer su prekrasan ukras ženskog tijela, bez obzira na veličinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju