Razlog zbog kojeg žene traže zadovoljstvo i utjehu u krevetu drugog muškarca mogao bi biti hormonalne naravi. Dok znanosti tu ideju u potpunosti podržava, muški rod u nevjerici odmahuje glavom i pita se kako žene uvijek nađu opravdanje za sve

Psiholozi Kristina Durante i Norman Li sa Sveučilišta u Teksasu proučile su uzroke ženskog 'švrljanja', a dobiveni rezultati pokazuju kako psihološki mehanizmi igraju ključnu ulogu u seksualnoj motivaciji i ponašanju žene.

Durante i Li su, zapravo, istraživali odnose između estradiola, 'hormona seksa', tijesno povezanog s plodnošću kojeg luče jajnici i seksualne motivacije poslije anketiranja 52 studentice koje nisu koristile kontracepciju.

Istraživači su mjerili nivo hormona u njihovom organizmu u dvije 'točke' u toku ovulacijskog ciklusa nakon čega je da svaka žena trebala ocijeniti vlastitu fizičku privlačnost. Nezavisni promatrači su, zatim, također mjerili njihovu fizičku atraktivnost.

Utvrđeno je kako je nivo estradiola kod žena tijesno povezan sa mišljenjem o vlastitoj fizičkoj privlačnosti.

Žene sa visokim nivoom hormona također su pokazivale veliku spremnost na flert, ljubljenje i ulaženje u ozbiljne seksualne odnose sa novim, do tada nepoznatim partnerom, ali nisu bile naročito sklone 'seksu za jednu noć'.

Međutim, nivo estradiola bio je negativno povezan sa seksualnim zadovoljstvom koje ženi pruža stalni partner.

Nalazi su pokazali kako izuzetno plodne žene njihovi stalni, 'partneri na duži rok', rijetko seksualno zadovoljavaju zbog čega su vrlo lako spremne da zadovoljstvo potraže u zagrljaju drugog muškarca.

>> 6 razloga zbog kojeg je dobro zatajiti prevaru

>> 7 znakova koji će otkriti da vas vara

Ipak, to ne znači da su sve žene s visokim nivoom estradiola spremne na 'veze za jednu noć'. Umjesto toga, opredjeljuju se za neku vrstu 'serijske' monogamije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju