Većina žena vjeruje kako su samopouzdanje i vjera u sebe najbolji načini da zavedu muškarca svojih snova. Ali u Rusiji se to radi malo drugačije, sudeći prema programu poznate škole zavođenja iz Moskve.

U školi se podučava žene kako je najbolji način da zavedu muškarca, naravno dobrostojećeg, nošenje kratkih suknjica te pokazivanje atributa.

Ovakvim metodama mogle bi vrlo lako navući bijes feministica iz cijelog svijeta, ali nakon što je milijunaša i gitarista Rolling Stonesa, Ronnija Wooda, upecala ruska konobarica Ekaterina Ivanova moramo se zapitati nisu li možda u pravu?

Sa svojim najlonskim zavjesama i izblijedjelim tepihom, prostorija škole zavođenja u Moskvi izgleda daleko od glamuzornog interijera kakvog bismo očekivali.

No to ne smeta skupinu žena u dvadesetima i tridesetima, koje nose kratke haljinice s visokim potpeticama i jakim mirisima, da živahno razgovaraju.

Došle su na brzi vikend tečaj kako bi naučile umjetnost zavođenja. Kada ih se bolje pogleda nije jasno zašto im takav tečaj treba. Sve izgledaju vrlo atraktivno i imaju dobre poslove.

No unatoč dobrim karijerama, 15 žena se okupilo kako bi upoznale bogate muškarce. Baš kao što Natalia Karminova (32), inače po profesiji doktorica kaže: 'Želim biti u mogućnosti izabrati muškarca kakav mi odgovara, upoznati muškarca koji je na višem društvenom nivou od mene.'

Izgleda da nikad nisu čule za jednakost spolova, no to čini se ne predstavlja veliki problem tim ženama.

Anya Petrovich (32), poslovna žena koja već treći put pohađa tečaj kaže: 'Sve što ovdje učimo fokusirano je na muškarce no ne smatram to ponižavajućim.'

'Razlog zašto učimo takve stvari jest da možemo manipulirati muškarcima i ostvariti vlastite ciljeve. Žene moraju korisiti alat koji imaju kako bi dobile ono što žele,' dodaje Petrovich.

Tečaj vodi Evgeniya Steshova. Unatoč tome što joj je samo 22 godine savršena je reklama za lekcije koje podučava. Odjevena u srebrnu kratku haljinu, lijepog tijela i lica, udana je za vlasnika i tvorca škole zavođenja, Vladimira Rakovskyja, koji je 20 godina stariji od nje.

'Upoznala sam Vladimira tijekom jednog tečaja i sada mu pomažem oko vođenja firme te također podučavam. Do sada smo imali više od 50 vjenčanja kao razultat našeg tečaja.' kaže Evgeniya.

'Djevojke ovdje jednostavno žele upoznati dobrostojeće muškarce iz viših društvenih slojeva. A ako je uz sve to i bogat, neće škoditi.'

Lekcija započinje ocijenjivanjem izgleda, što uključuje izbor parfema, odjeće i frizure.
Osim toga ocijenjuje se i izbor donjeg rublja i seksualna privlačnost. Nije dugo trebalo da sve polaznice ostanu samo u donjem rublju dok im Evgeniya daje savjete i sugestije na čemu trebaju poraditi.

Osim toga podučava ih osnovnim pravilima zavođenja muškaraca pa tako kaže: 'Preporučuje se da stalno nosite visoke potpetice i svijetle boje. Ponašajte se pomalo sramežljivo, a ako uvidite da se situacija razvija u dobrom smjeru a ne nosite odgovarajuće donje rublje pronađite trenutak da skinete svoje i objasnite izabraniku kako ste ga u žurbi jednostavno zaboravile odjenuti.'

Zatim, bez imalo ironije, Evgeniya pokazuje kako slučajno ispustiti olovku i pokazati muškarcu ljepotu svojih oblina dok se saginje kako bi ju podigla.

Sve je djelovalo kao neka filmska scena koja bi nas pošteno nasmijala no polaznice su s velikom pozornošću i ozbiljnošću proučavale što im instruktorica pokazuje.
Djevojka koja je sve pomno bilježila, Katya Tsai (24) kaže: 'Ovo je treći put kako pohađam tečaj, a život mi se nakon njega potpuno promijenio.'
Katya, inače zaposlenica jednog sveučilišta, putuje više od 240 km, iz malog gradića Yaroslava te plaća 100 funti za dvodnevni tečaj. Unatoč čestim lekcijama još uvijek čeka onog pravog.

Drugi dan tečaja fokusiran je na metode zavođenja muškaraca u različitim situacijama. Evgeniya objašnjava: 'Ključ je u igranju različitih uloga. Budite zavodnica i igrajte pomalo zločesto kada želite zavesti muškarca, no drugi dan budite nevina i dobra djevojčica.'

Upitna tvrdnja potkrepljena je i praksom. Polaznice su se podijelile u parove, gjde je jedna glumila muškarca kojeg je druga trebala zavesti.

U sve to uključen je i zavodljivi ples te strpitiz kako bi se otkrilo donje rublje i atributi. Običan promatrač mogao bi ostati šokiran promatrajući taj prizor, no nitko od žena nije se osjećao poniženim.

Katya je tako svog ˝muškarca˝ prvo stavila u ˝kadu˝ (koju su činile nekoliko stolica) oponašajući masažu njegovih stopala. U jednom trenutku rekla je svojoj partnerici: 'Lupi je!'
'Hajde, lupi me po guzi!'
Nakon obavljenog Evgeniya je pohvalila polaznice: 'Bravo djevojke, tako se to radi!' 


Neki od savjeta iz ruske škole zavođenja: 

1. Muškarci reagiraju na vaš izgled stoga uvijek nosite cipele s visokom petom i svijetle boje. Budite sigurni da su vam frizura i šminka savršeni. 

2. Ono što nosite ispod odjeće je također bitno. Bolje je ne nositi nikakvo donje rublje nego pohabano ili ono koje bojom ne odgovara. 

3. Igrajte različite uloge kako bi osvojile srce muškarca. Budite mlada sramežljiva djevojka te sofisticirana i opasna zavodnica. Koristite ono što je najprikladnije situaciji u kojoj se nalazite. 

4. Obratite pažnju na to kako se krećete. Izlazak iz auta ili podizanje olovke s poda mogu biti načini da privučete pažnju muškarca. 

5. Iznenadite ga. Zavodite ga na neobične načine kako biste zadržale njegov interes.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju