Koliko je preporučljivo podijeliti s kolegom nešto više od kave i može li veza stvorena u uredu, od 9 do 5 i funkcionirati? Donosimo nekoliko za i protiv razloga. I zapamtite, i tu postoje pravila, možda čak i stroža. Na kraju, u uredu ipak provodimo 220 dana u godini

Flertovanje ili upuštanje u vezu s kolegom ima svoje dobre strane, ali i one loše. Sami procjenite bi li vam takav odnos vaš život pretvorio u bajku ili noćnu moru.

RAZLOZI 'ZA'
Na posao odlazite sretniji!

Pa tko bi to pomislio. Zvoni vam budilica, a vi sretno odlazite na tuširanje i pomno birate odjeću za taj dan. Prava šteta što danas nije 'ležeran petak', tako bi se mogli odjenuti ležernije…No, opet, bolje da nije petak, tko bi izdržao vikend bez njega...

Nemate ništa protiv prekovremenog rada
U principu je riječ o odličnoj stvari. Obavit ćete posao i usput se ugodno družiti s kolegom/partnerom. 

Šef je sretan
Normalno, kada vi stalno imate smiješak na licu, zadovoljni dolazite na posao, odjeveni ste kao za subotu navečer, a i nemate ništa protiv prekovremenog rada.

Imate zajedničke interese
Ured je poput drugog doma i prirodno je da ste na poslu stekli prijatelje, imate svoje mjesto za kavu, biljku i fotografije. Osim toga, vaš uredski partner i vi imate istog šefa (kojeg baš ne volite), kolege koje ogovarate, dijelite poslovne ideje, slične ciljeve, isti stres i probleme. Razumijete se, a to je za svaku vezu izuzetno važno. 

Razumijevanje
Kada radite isti posao, manji su izgledi da će doći do nesporazuma. On ili ona razumiju prirodu posla, ne trebate previše pojašnjavati, tolerira kada kući odnosite posao i strpljivo sluša o svim uredskim događajima. Njegova je podrška konkretna i iskrena. U istom ste loncu, pa vam partner(ica) može dati i vrlo koristan savjet.

Afrodizijak u uredu
Ne treba umanjiti ni faktor x u uredskoj vezi, osobito ako je još niste podijelili s kolegama. Ima nešto neodoljivo u skrivenim pogledima, laganom dodiru po ruci i vrućem seksu u maloj uredskoj prostoriji gdje ste se 'slučajno' sreli. Kršenje pravila zna biti snažan afrodizijak. No, budite umjereni i diskretni, koliko je to moguće. U uredu se gotovo ništa ne može sakriti...

RAZLOZI 'PROTIV'

Uredski tračevi
Pripremite se na najgore, jer vijesti putuju brzo. Ako ste sve uspjeli držati pod kontrolom, odlično, ali neke stvari ne ovise o vama. Ako se pojave priče o tome da ste lakog morala, ili Božesačuvaj, preko kreveta želite doći do promaknuća, dobit ćete etiketu koje se nećete tako lako riješiti. Nije pošteno, ali se događa.

Utjecaj na posao
Koliko god to može biti dobro za vaš posao, jednako toliko može biti i loše. Čak i ako interna pravila dozvoljavaju uredsku veze, ona se ne mora nužno gledati u pozitivnom svjetlu, a vaši se nadređeni mogu odjednom sjetiti kako više niste toliko produktivni. Ako ste i sami nadređeni, situacija je dodatno složenija. Tužbe za seksualno zlostavljanje, diskriminaciju, pa vas optuže za favoriziranje… Nezgodno.

Oralni trikovi kojima će vas raspametiti

Mogući premještaj
Zna se dogoditi da uredskog Romea i Juliju, ili Brada i Angelinu jednostavno premjeste u različite odjele. Nije strašno, no važno je da odluku prihvatite profesionalno.

Tri loše navike koji će seks učiniti vrhunskim

Što ako prekinete?
Prekid nije nikada lagan, no ako se dogodi u uredu, a vi ste prisiljeni gledati ga (nju) svakoga dana, situacija je dodatno zapetljanija. Vrijeme liječi sve rane, no zacjeljivanje ove će potrajati. Morate se nositi i s posljedicama, zapitkivanjima kolega, a neko vrijeme s podozrivim i kritičkim pogledima. Neće biti lako.

Jednim klikom pratite sve novosti i nagradne igre na Facebooku!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju