Nekih se uvjerenja i stereotipa držimo kao lanjskog snijega. Zar nikada ne pomislite kako bi bio posljednji trenutak da nešto promijenite i ponovno potpalite vaše seksualne aktivnosti?

1. Dobar seks traje sate i sate

Zatopljenje u odnosima: Dobar seks traje onoliko koliko to vi sama želite.

Obično se poticaj očekuje od muškarca. Na to stavite točku! Muškarci jedva čekaju da žena preuzme inicijativu

To može biti i seks "na brzaka", jer očekujete dolazak tasta ili punice, što vam digne adrenalin. Dozvolite neka vas potpali želja vašeg partnera ili partnerice, da vas mora imati baš sada i baš to.

Ali to može biti i maratonski, rano jutarnji seks, kod kojeg ponovno otkrivate već odavno zaboravljene erogene zone, ili tijekom kojeg isprobate sve seksualne položaje za koje znate. I još poneki novi.

2. Poticaj daje muškarac

Zatopljenje u odnosima: Žene, uzmite stvar u svoje ruke!

Obično se poticaj očekuje od jednog partnera, najčešće muškarca, makar žena bila tko zna kako emancipirana i/ili željna seksa. Na to stavite točku! Jer muškarci jedva čekaju da žena preuzme inicijativu.

Osjećat će se željenijima, a vi sigurnijima. A to će, u što nema nikakve sumnje, podići temperaturu u vašem brlogu (kupaoni, na kauču, kuhinjskom stolu, ...).

3. Svaki od partnera u seks ulaže polovicu ukupnog truda

Zatopljenje u odnosima: Neka vam to vrijedi za proračun zajedničkog odlaska na more, dok u pojedini seks svatko ulaže onoliko truda koliko mu u danom trenutku odgovara.

To znači da se umoran partner ponekada samo odmara i prepušta užitku, dok vi uživate u milovanjima i svemu što vam padne napamet. Uostalom, tko zna? Možda će vas omjer od 20% prema 80% dovesti do užitka od 150%!

4. Seks je koitus

Zatopljenje u odnosima: Seks može biti bilo što.

Kada jednom dođemo do koitusa, do "pravog seksa", tada nam se može učiniti kako je zadovoljstvo milovanjem ili ljubljenjem tek za početnike. A vjerojatno se još uvijek sjećate koliko ste uživali u vrijeme kada ste seks tek otkrivali?!

Možda biste se nešto mogli naučiti od takvih početnika? Biti prisutni u svakom poljupcu, svakom dodiru i onim redom kako se događa. Bez žurbe i ultimativnog kraja - orgazma.

5. Maštarije su za osobnu upotrebu

Zatopljenje u odnosima: Maštarije možemo prodati svojem partneru, ili partnerici, a možemo ih i razmijeniti u zajednički ostvariti.

Razmjena maštarije rasplamsat će vaš libido, čime ćete ostvariti još veći osjećaj zajedničke povezanosti i povjerenja. Kao dobar početak može poslužiti gledanje nekog erotskog filma, ili čitanje erotske literature, nakon ćega možete prijeći na vlastite erotske scenarije.

6. Kad jednom spoznate partnera tada znate na koje točke pritiskati kako bi postigli željene rezultate.

Zatopljenje u odnosima: Osim ako ste u vezi s robotom, morate znati da su erogene zone nešto što je živo, a sve što je živo podložno je promjenama.

Pa i kada ste sigurni da svojeg partnera poznate do najsitnijih detalja, nastavite s istraživanjem njegova tijela, jer erogene se zone, isto kao i želje, s godinama mijenjaju. Ponovno se istražujte i otkrivajte i vaše će veze biti snažnije - i van kreveta.

Više na: intimatemedicine.com.hr

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju