Već mnogo puta opjevana tužna priča, o dobrim dečkima koji se zbog svoje neprivlačne osobnosti nepravedno nalaze na samom dnu liste poželjnih mužjaka, možda ipak nije toliko nelogična, zaključuje Stifmeister u svojem novom postu.

Nije dobrota ono što odbija djevojke, koliko se god to nama na prvi pogled činilo. Svijet u kojem živimo ipak nije toliko mračan. Radi se o nečem drugom: nedostatku drskosti, ključne vrline za svakog muškarca, piše Stifmeister.

Nema sumnje, dobrim dečkima nedostaje drskosti. Oni igraju na sigurno: po pravilima i bez rizika, jer društvo u kojem živimo naizgled pozdravlja takvo ponašanje. No, ako malo bolje pogledamo, najuspješniji ljudi na svijetu su odreda riskirali da bi stigli ovdje gdje su sad. Dakle, još jednom su nas prevarili kad su nas kao male učili da budemo dobri i ponašamo se po pravilima. Bez rizika nema uspjeha. Pogotovo u ljubavnoj sferi. 

Drskost je vrlina koja ti omogućuje da neokrznut prolaziš kroz zamke. Ti moraš biti dovoljno drzak da činiš ono što se deklarativno smatra negativnim, ali se zapravo pritajeno traži od muškarca. Pozitivna drskost svodi se na probijanje lažnih granica i dolaska do onih pravih, po kojima se može živjeti život punim plućima.

Za muškarca je drskost iznimno važna u svim ključnim fazama zavođenja:

1. Izbor željene djevojke – samo drzak muškarac može bez ikakvih problema prići curi koja je stoput zgodnija od njega. Misao ''ona je savršena, i zaslužuje nekog tko je na njezinom nivou'' past će na pamet nekom tko igra po pravilima i voli živjeti u logičnom svijetu. No, ženski ukus je nedokučiv, kako znanstvenicima, tako i običnim smrtnicima. I zato drski ulet opako zgodnoj curi može dovesti do ljubavnog uspjeha, pogotovo ako si prije toga poradio na svojoj osobnosti i zavodničkoj tehnici. Ne postoje ''bariteljske kaste''.

2. Prilaženje – uočiti nepoznatu curu koja ti se sviđa, pa joj prići i započeti razgovor, nije nimalo ugodan čin, jer u sebi sadrži rizik. Ona ti može okrenuti leđa, izvrijeđati te ili ti svojim gestama pokazati da je nimalo ne zanimaš. Čak i ako ti je prije toga davala signale! Za taj čin upadanja u njezin život i prezentiranja sebe kao nečeg njoj poželjnog, potrebna je solidna razina drskosti. Mnogi ju nemaju, pa se orjentiraju na sigurne varijante: prijateljice od poznanika, kolegice s faksa ili s posla i žene koje već od prije poznaju. To ne mora biti veliki hendikep, ali svakako sužava izbor potencijalnih partnerica.

3. Prvi poljubac – kad bi znastvenici izmislili sirup, čaj, energetski sok ili jednostavno tabletu koja enormno povećava drskost, vjerujem da bi veći dio muške populacije konzumirao taj proizvod prije pokušaja prvog poljupca! Valjda je zato toliko popularan alkohol. Riječ je o definitivno najtežem činu u cijelom procesu zavođenja, nakon kojeg je sve lakše ako uspješno prođe. Čak i ako je očito da te ona želi, za prilazak glavom i naslanjanje usana na njezine potrebna je hrabrost i odlučnost. No, drskost ti može donijeti i puno više, ako si spreman na totalni rizik. Mnoge cure priželjkuju drski iznenadni poljubac u stilu crnomanjastih junaka meksičkih sapunica i tek nakon toga će ti pokazati svoju naklonost. ''On je pravi strastveni muškarac'', pohvalit će se svojim prijateljicama poslije. Pravi, zato što si drzak. A isto tako si mogao pobrati žestoku šamarčinu kod neke druge. Ništa bez rizika...

Zašto su ženama toliko privlačni drski muškarci, spremni na rizik? Jer baš to njima nedostaje. Cure više od svega vole igrati rutinski i potreban im je netko odvažan tko će voditi ljubavnu igru. Za njih je strah od rizika preveliki zalogaj, pa ga prepuštaja nama da se s njim nosimo kako znamo.

Prirodno odvažnim muškarcima, koji su spremni živjeti punim plućima, drskost nije problem. No onima koji imaju čitav niz blokada u glavi, uzrokovanih raznim negativnim utjecajima, strahovima i traumama, definitivno jest. Zbog toga se radije odlučuju igrati kukavički na sigurno, čekajući da nešto padne s neba. Na kraju se moraju zadovoljiti ''ljubavnim mrvicama'', promatrajući kako u lijepim stvarima uživaju drugi.

Muškarac se mora boriti protiv svojih frustracija i trauma, a drskost je jedna od vrlina kojoj treba težiti pri promjeni svoje osobnosti. Nije nimalo lako rušiti zidove kojima su okružen, no to je nužno...

Drskost pomaže muškarcu da probije granice u svojoj glavi koje mu je okolina nametnula, i da živi život kakvog zbilja zaslužuje. Međutim, ako u svojoj drskosti odeš predaleko, onda to postaje nešto sasvim drugo. Silovatelji, nasilnici, ubojice, socijalno neprilagođeni manijaci – njima drskosti ne manjka, dapače. Oni su jednostavno otišli sa svim tim predaleko. I baš zbog takvih ova riječ ima uglavnom negativne konotacije, a mnogim će se curama dići kosa na glavi kad je čuju, iako im se muškarci skloni riziku i preuzimanju inicijative jako sviđaju.

Dakle, moramo razlikovati pozitivnu i negativnu drskost. No, pravi muškarac znat će gdje se prave granice nalaze. Dobitna formula glasi: uvijek se drsko boriti za sebe i svoje snove, ali određeno poštovanje prema drugim ljudima i njihovim životima definitivno treba imati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju