Kroz statuse na Facebooku koji označavaju naše romantično stanje analitički tim te društvene mreže utvrdio je koji su dani u tjednu i periodi u godini pogodni za ljubavni uspjeh, a kada najčešće tonu ljubavne lađe

Facebookov tim usporedio je broj korisnika koji je tijekom godine svoj status promijenio iz 'singl' do 'u vezi', odnosno od 'sam/a' do 'zaručen/a' kao i one koji su statuse mijenjali od 'u vezi' do 'nismo zajedno', kako bi utvrdili ljubavni (ne)uspjeh tijekom različitih perioda u godini

Ispostavilo se da ljetni mjeseci ne pogoduju romansama, jer se tada više veza raskida nego za vrijeme ostalih perioda u godini.

>> 3 najiritantnije Facebook navike

>> Korisni trikovi za zavođenje na Facebooku

Broj novih ljubavnih parova raste oko Dana zaljubljenih i božićnih te novogodišnjih praznika. Facebook 14. veljače bilježi za 49 posto više novih veza nego prekida, a ljubav cvjeta i oko Božića, kada ima za 34 više svježe zaljubljenih nego onih koji se rastaju.

I dan u tjednu utječe na veze, pa su tako petak i subota 'dani za prekide', pogotovo kod korisnika koji imaju 25 godina i više, a nedjelja, ponedjeljak i utorak su dani kad novi parovi svoje Facebook prijatelje obavještavaju da su u sretnoj vezi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju