Nije ni najmanje neobično što se žene danas ne mogu opustiti za vrijeme seksa. Prije nego što krene u ponovno buđenje seksualne boginje u sebi, mora znati što joj stoji na putu do savršenog orgazma

ODVLAČENJE PAŽNJE
Žena mora biti fokusirana ako želi doživjeti orgazam. Svakodnevne obaveze donose joj stres, a kad se i upusti u seksualno druženje, po njenoj se glavi motaju pitanja poput 'jesam li izvadila meso iz zamrzivača ili 'jesam li platila sve račune na vrijem'. Dakle, žena ne se može opustiti ni tijekom seksa, a to znači da ne može niti doživjeti orgazam. To je stvar prirode, žene jednostavno tako reagiraju.

LOŠA TEHNIKA
Neki muškarci nemaju dobru tehniku u seksu, što je rezultat dugih godina konzumiranja pornografskih filmova i časopisa. Međutim, svaki muškarac bi trebao odrasti, razgovarati sa svojom partnericom kako bi čuo što želi i voli. Tako će postati bolji ljubavnik, a ona će uživati u orgazmu.

STRAH OD TRUDNOĆE

Istraživanja pokazuju da strah od trudnoće doprinosi velikoj napetosti žena koje se ne mogu opustiti jer se boje da će ostati trudne. Budući da se ne može opustiti, žena ne može ni doživjeti orgazam. Kontracepcija, dakle, tu igra veliku ulogu.

LOŠA PREDIGRA
Ništa ženu ne može toliko izbaciti iz raspoloženja pogodnog za seks kao loša predigra, a 70 posto ne može doživjeti orgazam samo penetracijom. Dakle, sve je važno, a prvi korak je da ženu dovedete u pravo raspoloženje. To je preduvjet za sjajan seks i još bolji orgazam.

NISKO SAMOPOUZDANJE
Ako žena nije zadovoljna svojim izgledom, neće moći niti uživati u seksu. Njezin loš izgled ne mora biti realna slika stanja, ali ako misli da izgleda loše, za nju je to istina. Budući da se srami svog tijela, želi seks u mraku, skriva se i zapravo jedva čeka da sve to prođe. To je, naravno, priča koja na kraju ne završava orgazmom.

HORMONI

Ženini hormoni mijenjaju se svakoga dana i svakog mjeseca. Hormoni djeluju na neurotransmitere u mozgu koji su odgovorni za ženino seksualno ponašanje. Drugim riječima, nije ništa čudno to što se njoj malo seksa, a malo ne. Od njenog raspoloženja zavisi i njezin orgazam.

>> 5 najvećih ubojica seksualne strasti

>> 6 stvari koje ne prolaze kod žena

KRIVICA
Osjećaj krivice zbog vjere, obrazovanja ili samo dobar stari osjećaj krivice… Što god od toga bilo, žena neće moći doživjeti orgazam. Krivica pokreće niz mehanizama i ne dopušta ženi uživanje u seksu jer ga smatra prljavim i lošim. Takva uvjerenja nisu put do dobrog seksa i orgazma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju