Mitovi o ljubavi su zapravo stare narodne izreke ili scene iz filmova i knjiga uz koje smo uzdisali ili maštali, ali onda se probudili i shvatili da je riječ o stvarima koje u realnom životu nikako ne funkcioniraju. Donosimo 8 mitova o ljubavi i životu

Samo jednom se ljubi
Čekate li još uvijek gospodina savršenog koji će poput princa na bijelom konju dojahati u vaš život, vrijeme je da se suočite s realnošću. Morate shvatiti kako se vaš život neprestano mijenja, a s njim se mijenjaju i vaše želje i kriteriji.
Imate li srodnu dušu, to ne znači da će ta ista osoba to i ostati i za nekoliko godina. Sjetite se samo prve ljubavi i snažnih osjećaja. Čovjek se može zaljubiti više puta, zato zapamtite, prinčevi su svuda oko vas!

Partnera možemo promijeniti
S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mislite li da će stvari koje vas kod njega smetaju nestati i da će se vaš partner s vremenom promijeniti, vjerojatno hoće, ali to će potrajati dva tjedna.
Navike je teško promijeniti pa ako postoje stvari koje vam smetaju pokušajte prihvatiti njegove mene jer nitko nije savršen, a ako su one toliko velike možda je vrijeme za neku drugu, pravu ljubav.

3. Brak i dijete učvršćuju vezu
Užurbani način života u kakvom živimo ostavlja nam vrlo malo vremena i snage za planiranje romantičnog druženja s partnerom. Upravo ovakve situacije dovode do čestih trzavica i svađi, a ponekad i do prekida veze.
Mislite li da će brak ili djeca učvrstiti vašu rasklimanu vezu, varate se. Djeca su obaveza i odgovornost koja zahtjeva cjelodnevni angažman, a ako ne možete isplanirati vrijeme za vas dvoje možda to onda nije veza koja ima budućnost.

Muškarci su rezervirani za strast, a žene za nježnost
Od pamtivijeka vrijedi pravilo kako muškarcima vlada strast,a ženama nježnost i osjećaji u seksu. No to i nije baš tako. Iako većina žena voli predigru, to ne znači da ih strastveni i neočekivani seks neprivlačan. Jedino što se može izdvojiti kao dio istine je to što je ženskom tijelu potrebno više nježnosti i dodira kako bi bilo spremno za seksualni čin.

Prevara može spasiti vezu
Prevara je česta pojava u vezama koje su upale u monotoniju. Osobe koje su počinile prevaru često se tješe kako su to učinile jer žele spasiti vezu.
No to je zabluda koja jedino donosi prekid i razočarenje. Ako partner i oprosti prevaru, ostaje nepovjerenje i sumnjičavost te strah od ponovnog preljuba. Povjerenje je teško izgraditi i vrlo lako izgubiti.

Muškarci varaju, a žene su vjerne
Nekad, kada su žene bile vezane za kuću 'švrljali' su većinom muškarci, ali danas, kad vlada jednakost spolova prevara je na žalost prisutna i kod muškaraca, ali i kod žena. Najčešći razlog je želja za uzbuđenjem i avanturom koja se vrlo često pokaže kao pogrešan potez.
Jedan od najčešćih razloga prevare kod žena je osjećaj manje vrijednosti pa utjehu najčešće pronalaze u naručju drugog muškarca.

>> 12 znakova koji nagovještavaju kraj braka

>> Istine o vezama koje ne možete ignorirati

Ako poželiš nekog drugog nešto ne valja u vašoj vezi
Fizička privlačnost je nešto što nema veze s zaljubljenošću ili odanošću partneru. Riječ je samo o vizualnom na koje ne možemo utjecati jer tijelo govori svoje, ali ako žudnja postane toliko jaka da prelazi u opsesiju, a nakon toga i u čin odnosno prevaru, vrijeme je da razmislite što želite u životu.

Za osobu koju voliš trebaš biti spreman na sve
Ovaj miti u teoriji zvuči romantično i podsjeća nas na razne ljubavne priče poput one i Romeu i Juliji, ali zapravo iza ovakve izjave može se skrivati manipulacija ili emocionalno ucjenjivanje. 
Isto tako ovaj mit može biti i vrlo opasan posebno ako partner od vas traži da napravite nešto što se kosi s vašim moralnim uvjerenjima ili životnim stavovima.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju