G točka kao izvor ženskog seksualnog užitka je prestao biti mit, no putokaza koji bi do nje doveo malo je veća enigma od njezinog postojanje. Donosimo odgovore na najčešća pitanja o G točki, kao podsjećamo i na postojanje A toče

Povijest G točke
Grafenberg je znanstvenik koji je 'pronašao' malo i iznimno osjetljivo područje unutar ženskog spolnog organa koje kod žena može izazvati vrlo snažne reakcije ugode.

>> Još malo o seksu: Sve što se nikad niste usudili pitati

Gdje se nalazi G točka?
G-točka je mala nakupina tkiva koje se nalazi pet do osam centimetara unutar vagine i to na prednjoj strani njenog gornjeg 'zida'.

Kako funkcionira G točka?
G-točka je direktno povezana s dijelom mozga zaduženim za ugodu. Dakle, kada nakon stimulacije dođe do orgazma, užitak je vrlo snažan.

>> Mala škola za najveći orgazam

Kako je stimulirati?
G-točka reagira isključivo na pritisak, ne na dodir, tako da pozu treba pažljivo odabrati. Ovo je ujedno i razlog zašto mnoge žene, ali i muškarci vrlo teško pronalaze svoju G-točku. Kada žena nije uzbuđena teže ju je pronaći.

G-točka kod muškaraca
Iako ne postoji u pravom smislu riječi, muškom G-točkom se smatra prostata jer stimuliranje tog područja može dovesti do pojačane reakcije.

Što je A točka?
O ovom području se počelo pisati devedesetih godina. Takozvana Anterior Fornix erogena zona je osjetljivo tkivo na kraju vagine, ispred vrata maternice. Stimulacija tog mjesta dovodi do ubrzanog i obilnog vlaženja vagine, čak i kod žena koje su slabije osjetljive na seksualne dodire.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju