Problemi ili problemčići koji se mogu pojaviti ispod plahti ponekad imaju veze s neriješenim situacijama daleko od vaše spavaće sobe. No, neki od njih nastaju zbog nedovoljnog poznavanja njegove muškosti. Stoga vas podsjećamo na nekoliko poznatih informacija na koje ste možda već i zaboravili

1. Prosjek je 13 do 17 centimetara
Je li moj penis dovoljno velik? Ovo pitanje opsjeda muškarce od pamtivijeka, što je dovelo do izračunavanja prosjeka.

Temeljem provedenih istraživanja, prosječna veličina muškog spolovila je 13 do 17 centimetara kad je u stanju erekcije i 7,5 do 10 centimetara kad nije u erekciji.

2. Veličina nije važna
Je li doista veličina važna? Ženski orgazam u najvećoj mjeri ovisi o stimulaciji klitorisa čime dolazimo do zaključka kako su važne kretnje muškarca tijekom odnosa, a ne dužina penisa.

Ipak, ako manji penis smatrate problemom, pokušajte s raznim seksi dodacima kao što je prsten za stimulaciju koji će pojačati osjećaj.

3. Jutarnja erekcija
Koliko god žene žele misliti kako se muškarci bude s erekcijom zato jer mi spavamo kraj njih, jutarnja erekcija je samo posljedica sanjanja.

Za vrijeme REM ciklusa, neurološka aktivnost i oslobađanje hormona testosterona stvaraju erekciju. U prosjeku, muškarci iskuse tri do pet erekcija tijekom normalnog sna, a mi vidimo samo onu jutarnju.

4. Oprez! Lomljivo!
Iako u penisu nema kosti, corpus cavernosum – kavernozno erektilno tijelo koje se ispunjava krvlju tijekom erekcije.

Građeno je od vezivnog tkiva, i ako se penis naglo i nespretno savije, tkivo može popucati što za muškarce može biti vrlo nezgodno i bolno iskustvo.

5. Njegovi testisi neće puknuti ako ne ejakulira
Liječnici su razotkrili pravu istinu o popularnom mitu kojim nas nagovaraju na seks. Istina je da se testisi mogu proširiti za 25 do 50 posto za vrijeme uzbuđenja.

Apstinencija od ejakulacije dovodi do nakupljanja krvi pa muškarci mogu osjetiti laganu bol, a testisi čak mogu malo poplaviti. Jedino što pri tom može biti povrijeđeno je - muški ponos.

6. Nije se ukrutio? Niste vi krivi.
Poremećaji erekcije se događaju uglavnom zbog načina na koji se muškarci odnose prema svom tijelu.

Pušenje sužava krvne žile u penisu, koje su ionako prilično uske. Budući da erekcija ovisi o nesmetanom protoku krvi u penis, bilo kakvo sužavanje smanjuje krutost.

Osim toga, alkohol također umanjuje mogućnost postizanja erekcije.

No povremeni problemi ne moraju vas zabrinjavati, ali ako se vašem partneru to češće događa, odmah posjetite liječnika.

7. Problem prijevremene ejakulacije
Smatra se da je oko 30 posto muškaraca 'brzo gotovo'. No, to ne znači da ne možete uživati u maratonskom seksu sa svojim partnerom, samo budite strpljivi. Pokušajte produžiti odnose 'metodom hlađenja'.

Kad osjeti da se uzbudio, prekidajte igru i pustite ga malo da se ohladi, a zatim počnite ispočetka.

>> Pogledajte gdje žive najobdareniji muškarci

Druga metoda je maženje bez snošaja. Tako će naučiti kako duže održati erekciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju