Šanse da pronađete savršenog partnera, nisu jedan prema milijun, već jedan naprema 285 tisuća. Nešto utješniji podatak, ali se ipak nadamo da je došlo do ozbiljnije matematičke pogreške u korist što manjeg omjera

U svojoj studiji 'Zašto još uvijek nemam djevojku', matematički lumen i profesor Peter Backus sa sveučilišta u Warwicku, objasnio je zašto su samci još uvijek bez partnera. Prilikom izračunavanja šansi za pronalazak srodne duše koristio se vlastitim primjerom i 'samovanjem' dugim tri godine.

U svojoj luckastoj studiji primijenio je i takozvanu 'Drakeovu jednadžbu' koja se prvi puta upotrijebila za izračunavanje vjerojatnosti života u svemiru.

Backus je tako putem jednadžbe koja je pokazala da postoji mogućnost postojanja 10,000 civilizacija u svemiru, zaključio da bi od 30 milijuna žena u Velikoj Britaniji, samo njih 26 bile idealne za njega.

Gdje pronaći idealnog partnera?

Do tog je rezultata došao tako što je u jednadžbu uračunao broj slobodnih žena između 24 i 34 godine koje žive u njegovom gradu Londonu.

Holidate: Pravi način da provjerite potencijalnog partnera

'Dakle, na jednom izlasku je tek 0,0000034 posto šanse da pronađem idealnu djevojku, to jest odnos je 1: 285,000, što baš i nije najbolji prosjek. Znam da je rezultat možda depresivan za samce, ali ako ništa drugo znaju da nije njihova pogreška.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju