Šanse da pronađete savršenog partnera, nisu jedan prema milijun, već jedan naprema 285 tisuća. Nešto utješniji podatak, ali se ipak nadamo da je došlo do ozbiljnije matematičke pogreške u korist što manjeg omjera

U svojoj studiji 'Zašto još uvijek nemam djevojku', matematički lumen i profesor Peter Backus sa sveučilišta u Warwicku, objasnio je zašto su samci još uvijek bez partnera. Prilikom izračunavanja šansi za pronalazak srodne duše koristio se vlastitim primjerom i 'samovanjem' dugim tri godine.

U svojoj luckastoj studiji primijenio je i takozvanu 'Drakeovu jednadžbu' koja se prvi puta upotrijebila za izračunavanje vjerojatnosti života u svemiru.

Backus je tako putem jednadžbe koja je pokazala da postoji mogućnost postojanja 10,000 civilizacija u svemiru, zaključio da bi od 30 milijuna žena u Velikoj Britaniji, samo njih 26 bile idealne za njega.

Gdje pronaći idealnog partnera?

Do tog je rezultata došao tako što je u jednadžbu uračunao broj slobodnih žena između 24 i 34 godine koje žive u njegovom gradu Londonu.

Holidate: Pravi način da provjerite potencijalnog partnera

'Dakle, na jednom izlasku je tek 0,0000034 posto šanse da pronađem idealnu djevojku, to jest odnos je 1: 285,000, što baš i nije najbolji prosjek. Znam da je rezultat možda depresivan za samce, ali ako ništa drugo znaju da nije njihova pogreška.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju