Možda niste često u situaciji da vam se dogodi vrući seksualni maraton, ali je sigurno korisno znati kako se nositi s njim. Ako i kada do njega dođe, budite spremni ne samo na vruće minute, već i sate

Seksaton ili seksualni maraton može trajati nekoliko sati ili cijelu noć.

Kada dođe do seksualnog maratona, čak i najenergičniji i najiskusniji ljubavnici moraju dati sve od sebe kako bi izdržali do kraja i svom partneru pružili nekoliko vrhunaca.

Odgodite orgazam
Odaberite položaj koji vas neće previše uzbuditi i prerano dovesti do orgazma. Vjerojatno već znate u kojem položaju trebate biti da bi seks trajao duže.

Neki ljudi to uspiju u misionarskom položaju, neki se suzdržavaju bolje kada je žena gore, dok neki preferiraju 'doggy style' kako bi odgodili doživljaj vrhunca. Uvijek promijenite položaj ako osjetite da ste iscrpljeni, da gubite erekciju ili da niste u mogućnosti odgoditi orgazam.

Odgađanje orgazma tokom seksualnog maratona je težak zadatak, jer vas može iznenaditi onda kada to najmanje očekujete. Imajte na umu da doživljeni orgazam ne znači i kraj seksualnog maratona.

Fokusirajte se na partnericu
Ukoliko vam je potreban odmor tokom seksualnog maratona ili ste doživjeli orgazam, onda poklonite pažnju vašoj partnerici. Možete je milovati, dodirivati, ljubiti, oralno je zadovoljavati i slično. Ona će biti zadovoljna i ako je budete zagrlili i mazili.

Previše alkohola vam neće koristiti
Alkohol vas zaista opušta, ali ako popijete previše, možete doživjeti neugodnosti. Višak alkohola može dovesti do nemogućnosti održanja erekcije te odgoditi orgazam na duži period.

Odgađanje orgazma možda zvuči dobro, ali u ovom slučaju erekcija slabi tokom seksualnog odnosa i postaje prepreka za seksualni maraton.

Budite maštoviti
Tijekom seksualnog maratona ne morate se držati rutine. Seksualni odnos je puno više od penetracije i oralnog seksa. Možete koristiti i razne rekvizite kao i sladoled, čokoladu i slično.

Ne zaboravite lubrikante
Seksualni maraton traje dugo i iscrpljuje. Pijenje vode će spriječiti dehidraciju. Nemojte zaboraviti lubrikante jer oni održavaju vaše intimne dijelove vlažnim.

>> Mjesta koja garantiraju seksi avanturu

>> 7 dijelova tijela koji izluđuju muškarce

Ukoliko koristite kondom, odaberite odgovarajući lubrikant i nanesite dovoljnu količinu kako bi spriječili da vagina postane suha. Ako vagina nije dovoljno vlažna, trenje može potrgati kondom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju