U Italiji se gotovo masovno proizvodi željezni pojas nevinosti, a narudžbe pristižu iz cijelog svijeta. Pojas dolazi u dvije varijante, za žene i muškarce, a njegova je cijena nešto veća od tisuću i sto kuna.

Vjerojatno ste odnekud čuli za pojas nevinosti, no jeste li znali da se pojas nevinosti još uvijek proizvodi, te da za tim malim predmetom koji čuva intimu još uvijek vlada velika potražnja?

Motivi kupaca su različiti, pa pojaseve nevinosti neki doživljavaju kao šaljiv poklon, neki su kolekcionari, ali neki ga kupuju zbog njegove prvobitne namjene - čuvanja intime, te ga daruju partnerima u trenucima kada su odvojeni

Taj srednjevjekovni predmet proizvodi se u jednom malom talijanskom mjestu, a dolaze u dvije varijante. Prvi za žene stoji 143 eura, a onaj za muškarce je nešto skuplji i košta 159 eura.

Talijanska tvrtka koja stoji iza pojasan nevinosti svoje je tržište proširila na cijelu Europu, a nedavno su im počele pristizati velike narudžbe iz ostatka svijeta.

Ažurnima po tom pitanju su se pokazali Kinezim, a potom Rusi, Amerikanci, ali i stanovnici arapskih zemalja.


Motivi kupaca su različiti, pa pojaseve nevinosti neki doživljavaju kao šaljiv poklon, neki su kolekcionari, ali neki ga kupuju zbog njegove prvobitne namjene - čuvanja intime, te ga daruju partnerima u trenucima kada su odvojeni.

Pojas je irađen od željeza, ima svoj ključ i prava je replika srednjevjekovnog originala, pa je stoga uputno znati da ćete s njim teško ući u avion.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju