Ako ste mislili da su ženini najbolji prijatelji dijamanti, pogriješili ste. Danas su njihovo mjesto zauzeli vibratori.

Kako je 1880. godine Kelsey Stinner došao na ideju da bi vibratorom liječio depresivne žene, nije poznato. Činjenica jest da je kasnije vibrator bio patentiran kao medicinsko pomagalo koji se kao takav oglašavao i u ozbiljnim medicinskim časopisima onog vremena. Kako tada vibratore nisu povezivali sa seksualnim užitkom, terapije su se izvodile ambulantno. 

Liječnici su vibracijama stimulirali žensko spolovilo tako dugo dok se tijelo ne bi potpuno opustilo, što je značilo da je terapija bila uspješna. Kad su shvatili da vibracije pružaju užitak sličan seksu, prestali su izvoditi ambulantne terapije i liječenje žena, kojima je postavljena dijagnoza histerije, prepustili psihoterapeutima.

Upute za uporabu

Naravno da bi bilo zanimljivo vidjeti da liječnik u današnje vrijeme napiše recept za 'vibrator'. Još zanimljivije bi bilo kad bi žena došla po njega u ljekarnu gdje bi joj vibrator uručila ljubazna farmaceutkinja te joj objasnila i način uporabe: 'Napravu umetnite u vaginu i pustite da djeluje sve dok ne doživite orgazam. Postupak po potrebi ponovite.'
Bi li žene zbilja odlazile u ljekarnu? Bi li svog novog prijatelja pokazale prijateljici s kojom bi uz kavu komentirale upute u pakiranju? 

Zamislite te upute! 

- uporabu savjetujemo ako primijetite da ste depresivni, konfliktni, razdražljivi, patite od nesanica, ako teško dišete, nemate apetita ili ako nemate želje za seksom;
- dnevna doza nije određena, ipak, preporučljivo je da se u slučaju nedoumica posavjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom;
- možete ga koristiti sami ili u društvu;
- uporabu ne savjetujemo ako imate preosjetljiv klitoris ili vaginu, ako imate loša iskustva s vibracijama, ako se kod orgazma osjećate neugodno, ako postoji veća opasnost od nastanka alergijske reakcije na određeni materijal ili ako nemate dovoljno vremena kako biste dovršili tretman;
- nuspojave: kod dugotrajnog liječenja vibracijama može se bez znakova upozorenja javiti velika želja za seksom;
- vibrator se izdaje samo na recept;
- kod uporabe vibratora pažljivo poštujte liječnikove upute. Ako imate nedoumica, posavjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. 

Hvala bogu da su prošla ona vremena kad su terapije vibracijama prepisivali i izvodili liječnici! Ako u današnje vrijeme osjetite želju za vibracijskim užicima, ne treba vam uputnica ili liječnički recept. I ne morate ići u ljekarnu. 

Bitna prednost toga da vibratori više nisu medicinsko pomagalo je da ih možete kupiti u svakoj specijaliziranoj trgovini, možete ga naručiti preko interneta ili kataloške prodaje… Što god vam je draže. Osim toga, vibratori su postali bitno privlačniji i zabavniji. Da ne spominjemo njihove raznolike funkcije. 

Marlyin Monroe bi se vjerojatno posramila naslova ovog članka, a čini se da posljednjih desetljeća dijamanti zbilja nisu ženini najbolji prijatelji. Prijestolje su osvojili vibratori i preuzeli pobjedničko žezlo. 

Žene su shvatile da ne trebaju čekati na dobro građene i bogate ljepotane koji će ih uveseljavati i zadovoljavati. Za svoje veselje se mogu pobrinuti i same. Stoga, vibrirajuća napravica donosi ženama više veselja od maštanja o nedostižnim dijamantima. Da ne bi bilo nesporazuma: ljepotani i dijamanti nisu nikad suvišni. A s malo mašte mogu se savršeno uklopiti s vibratorima. 

Šteta je da u današnje vrijeme vibrator ne možemo dobiti preko zdravstvenog osiguranja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju