Da seks može postati muzejska tematika, ali i dio gradske turističke ponude, pokazuje sve brojniji muzeji seksa koji su osvanuli u Beču, Pragu, New Yorku, a koji posjetiteljima nude izloške koji pričaju o povijesti seksa

I seks ima svoju povijest koju netko treba i ispričati.- brojni izlošci, rekviziti, od prvih prezervativa, raznih sprava i seksualnih pomagala zaslužili su svoja mjesta u nekoj kulturno-obrazovnoj ustanovi, odnosno u muzejima.

Jedan takav 'Sex Machines Museum' nalazi se u Pragu, a na čak tri kata posjetitelji mogu vidjeti povijesne eksponate koji prričaju povijest i tradiciju seksa.

U Beču, gradu poznatom po neobičnim muzejima, otvoren je Muzej kontracepcije, a namijenjen je, kako i sama riječ govori, prodaji kontracepcijskih sredstava.

No, Muzej kontracepcije je mjesto na kojem možete vidjeti neke od prvih sredstava za zaštitu od trudnoće, od ovčjih crijeva, pa do onih suvremenih.

U New Yorku je pak otvoren Muzej seksa na kojem se na jednom mjestu može vidjeti sve - od sprava za mučenje, seksualnih pomagala, video izložbi, raznih umjetničlkih uradaka i svega što ima veze sa seksom kroz povijest.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju