Svijet se okrenuo naglavačke. Nakon što su desetljećima kružile teorije i činjenice o važnosti predigre za seksualni život žena, najnovije istraživanje pokazalo je da žene više uživaju u samom činu, dakle snošaju, nego li u nježnoj predigri


Istraživanje koje je provedeno na 2300 žena na Sveučilištu Charles u Pragu pokazalo je da žene sve manje zanima predigra, a više sam seksualni snošaj.

Voditelji istraživanja zaključili su da će žene češće doživljavati orgazam, ukoliko sam snošaj traje dulje.

Žene koje su sudjelovale u istraživanju dale su podatke o trajanju predigre i samog snošaja, a rezultati su bili u korist snošaja.
Naime, trajanje predigre je 15,4 minute, a samog odnosa 16,2 minute.

Većina seksologa i seksualnih terapeuta ne bi se složilo s ovom teorijom s obzirom da sva istraživanja o seksu govore o važnosti predigre za ženski seksualni život.

Običaji i seksualna tradicija su se očito promijenili, jer žene traže bolji, kvalitetniji i dulji snošaj što je potvrdio i profesor Stuart Brody s škotskog sveučilišta University of the West of Scotland, kao i njegov kolega profesor Peter Weiss s praškog sveučilišta.

- Seks terapeuti bi u svojim savjetima morali dati naglasak važnosti samog snošaja, a ne kako je uobičajeno predigiri, kazali su znanstvenici i dodali kako je snošaj značajno važniji u današnje vrijeme.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju