Jeste li ikada izgubili prijatelje zbog ulaska u strastvenu vezu? Ne brinite, niste jedini. Stručnjaci s Oxforda tvrde da svaki put kada započnemo vezu zapostavimo dva prijateljska odnosa

Friška veza i novi partner mogu zaokupiti pažnju pojedinca koji lako zaboravi na sve drugo što mu je do tada bilo važno, a britansko istraživanje je to potvrdilo i brojkama.

Zaljubljivanje će vas 'koštati' dva prijatelja što je posljedica okupiranosti novim partnerom.

Istraživanje koje je okupilo 540 dobrovoljaca u Velikoj Britaniji pokazalo je kako je svaki od ispitanika zahladio odnose s nekolicinom bliskih prijatelja nakon što je ljubav počela dominirati njihovim životom.

>> 6 stvari koje vas kućni ljubimci mogu naučiti o vezi

>> 6 znakova da vam je prijateljstvo u krizi

>> Svaki peti muškarac bi spavao s djevojkom najboljeg prijatelja

'Zaljubljene osobe u vezi umjesto uobičajenih pet bliskih prijatelja, obično imaju tri ili četiri', objasnio je profesor evolucijske antropologije na Oxfordu, Robin Dunbar.

Dobro je znati unaprijed kako ćete se zbog te jedne osobe koja uđe u vaš život morati odreći druge dvije s kojima ste provodili puno vremena.

'Vaše interakcije s drugim ljudima zavise od emocionalnog ulaganja u ljubavnu vezu, a vaša prijateljstva ovise o tome koliko ste intimni s partnerom', naglasio je profesor Dunbar i dodao: 'Ukoliko ne održavate kontakt s prijateljima, njihov broj će opadati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju