Nosi li suvremenost povratak tradiciji u kojoj su žene bile domaćice čiji je životni smisao bio udovoljiti muškarcu? Prema britanskom istraživanju čini se da bi to bilo točno, štoviše, rezultati pokazuju da tako misle i muškarci i žene


Tone li feministički san o ravnopravnosti muškaraca i žena u zaborav? Pa još ne, no sudeći prema rezultatima istraživanja pokazalo se da sve više muškaraca želi tradicionalnu suprugu, a one su pak više nego spremne da im to i ispune. 
Više od tisuću i petsto muškaraca i žena sudjelovalo je u anketi koju je organizirala Yorkshire Building Society i u kojoj su morali odabrati osobine koje najviše cijene kod supružnika. 
Odgovori koji su proizašli iz ispitivanja potpuno bi se uklopili u staromodne vodiče za sretan brak iz 50-tih godina. 
Na vrhu liste kod pripadnika muškog spola bila je briga za kuću, zatim kuhanje, čišćenje i roditeljstvo. 
Tek 16 posto ispitanih izjavili su da poštuju financijsku stabilnost žene iz čega se da zaključiti kako muškarci ipak više žele ženu koja se brine za blagostanje u domu, nego uspješnu poslovnu ženu. 
Međutim, slično mišljenje dijele i žene. Gotovo 40 posto ispitanica potvrdilo je kako jako cijene financijsku sigurnost koju im pružaju supružnici.
Tanya Jackson iz Yorkshire Building Society dodala je da je većina žena do sada držala kako je muškarac - metroseksualac sasvim dobar partner, no novo istraživanje pokazalo je kako ipak ne žele muškaraca koji provode više vremena u kupaonici od njih samih.
 - Većina žena sada želi muškarca lovca, a za sebe žele mir i stabilnost svoga doma, kazala je Tanya Jackson.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju