Prema najnovijim istraživanjima, žene su postale promiskuitetnije od muškaraca, oboljevaju od postbračne depresije, a bez problema bi se odlučile se za jednonoćnu avanturu. Rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su da se sve više i samozadovoljavaju

Samozadovoljavanje popravlja raspoloženje i podiže samopouzdanje, jer se popravlja seksualna komunikacija s partnerom, pa je riječ o obostrano korisnom činu

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, u kojem je sudjelovalo više od tisuću žena dobi između osamnaest i trideset godina, pokazalo je da se više od 75 posto Britanki samozadovoljava dva do tri puta tjedno, a one koje žive u urbanoj sredini poput Londona čak i četiri puta tjedno.

Rezultati su pokazali da je u posljednjih deset godina došlo do značajnih promjena u seksualnim navikama žena. Današnje žene su seksualno slobodnije, dobro znaju što žele, ne boje se ostvariti svoje seksualne fantazije i imaju mnogo više samopouzdanja.

Primjerice, prije trideset godina, točnije 1979. godine, priznanje o samozadovoljavanju dalo je 79 posto žena, dok ih danas to radi čak 92 posto. Godine 1965. svega 52 posto žena je masturbiralo.


Psihologinja Jessica Chiver pojasnila je kako je zapravo riječ o normalnoj i očekivanoj pojavi:

- Nije ništa čudno da se sve više žena samozadovoljava, osobito kada detektirate i njihovo slobodnije ponašanje u drugim područjima.

Raspoloženje se značajno popravlja nakon postignutog orgazma, a važno je i samozadovoljavanje pruža više samopouzdanja u seksualnom odnosu s partnerom. Seksualna je komunikacija bolja, a to je od obostrane koristi za oba partnera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju