Još je jedno istraživanje pokazalo kako žene uistinu drže tri kuta u kući. Osim posla za koji dobivaju plaću, brinu se i za poslove u kućanstvu u kojima im muškarci baš i ne pomažu budući da oni dokazano rade trostruko manje nego žene.

Istraživanje kojim je obuhvaćeno dvije tisuće žena pokazalo je kako je ženama potrebno dvostruko više vremena za spremanje i polazak na posao nego muškarcima.

Razlog su kućanski poslovi koji žena mora obaviti prije nego se uputi na posao. Prosječnom muškarcu je potrebno svega 49 minuta da se spremi za posao, dok žene za jutarnje spremanje potroše dva sata i tri minute.

Naime, za toliku razliku nije krivo uređivanje ispred ogledala nego kućanski poslovi poput peglanja, kuhanja i usisavanja. Poslije posla žene odlaze po djecu u vrtić ili školu nakon čega ponovno obavljaju kućanske poslove.

Muškarci pak za večernje poslove utroše tek osam minuta, što pokazuje da je muškarcima za kućanske poslove dnevno potrebno oko 57 minuta. Kad se sve zbroji žene koje dnevno za kućanske poslove potroše tri sata i petnaest minuta rade trostruko više od muškaraca.

Urednica Stylist magazina Lisa Smosarski, objasnila je kako žene rade zbog financijskih razloga i da nemaju vremena za opuštanje i odmor. Uz ovakav omjer između muškaraca i žene nije ni čudo zašto muškarci dolaze na posao odmorni, a žene iscrpljene.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju