Da, ne osjećamo se najseksi u dvadesetima, već sredinom tridesetih, točnije u 34. godini. Tako je pokazalo istraživanje prema kojem se žene u tridesetima seksaju više i kvalitetnije nego ranije. U četrdesetima je pak situacija bitno drugačija...

Ženske seksualne potrebe, libido i životni stil mijenjaju se s vremenom, ali nema razloga zbog kojeg žene ne bi mogle uživati u ispunjenom seksualnom životu u srednjoj dobi, ali i u starosti.

Rezultati istraživanja pokazali su da se žene koje navrše 34 godine osjećaju najseksepilnije. No, kada zakorače u srednju dob, seksaju se dvostruko manje.

Više od polovice žena, čak 56 posto, kazalo je da u tridesetim godinama uživaju u seksu više nego li kada su bile mlađe. Osim toga, kada prijeđu 45 godina seksaju se 4,5 puta mjesečno. To se odnosi na žene u dobnoj skupini od 45 do 60 godina i to je dvostruko manje seksa u odnosu na žene u dvadesetima koje se seksaju 10,5 puta mjesečno.

Najseksepilnijima se osjećaju u 34. godini.
Psihologinja dr Catherine Hood potvrdila je rezultate istraživanje i pojasnila kako mnogi pretpostavljaju da se stariji ljudi manje seksaju, a te su se pretpostavke pokazale točnima.

- No, pokazalo se da žene još uvijek uživaju u odličnom seksualnom životu što suu starijoj dobi. Ženske seksualne potrebe, libido i životni stil mijenjaju se s vremenom, ali nema razloga zbog kojeg žene ne bi mogle uživati u ispunjenom seksualnom životu u srednjoj dobi, ali i u starosti.

Gotovo polovica ispitanih žena priznala da sada uživa u boljem seksu nego kad su bile u 20-ima i 30-ima, pa je za zaključiti da starija dob, koja sa sobom nosi i više samopouzdanja i sigurnosti, donosi i bolji seks.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju