Malo je žena koje će se rado upustiti u vezu s oženjenim muškarcem, no još su rjeđe one koje to čine s predumišljajem. Cijenjena hrvatska psihologinja Mirjana Krizmanić je tako u jednoj od svojih knjiga upozorila kako ne postoji niti jedna žena koja je predisponirana ili imuna na oženjene muškarce

No iako se tome najmanje nadaju, u vrtlog veze sa zauzetim muškarcima žene uvlači bliskost koja se razvija između dvoje kolega, susjeda ili slučajnih poznanika. Oženjeni muškarci koji traže 'zabavu sa strane' su hodajuća opasnost za mlade djevojke koje sanjaju o obitelji, ljubavi i životnoj sreći. No, ipak, uzrok njihovoj 'opasnosti' ne treba tražiti u svjesnoj namjeri, već u lakomislenosti i sebičnosti, piše portal za sklapanje poznanstava HocuSpoj.com.

>> 10 rečenica koje razaraju brak

'Muškarac preljubnik je lovac, on uvlači ženu u igru. Znat ćete ga po posebnoj sposobnosti za lijepo izražavanje osjećaja koja nikad ne zakaže, on uvijek iznova ženi koja ga zanima divno opisuje što osjeća za nju', upozorava psihologinja Mirjana Krizmanić i podsjeća da je prave osjećaje gotovo nemoguće izraziti riječima.

I američka terapeutkinja Laura Trice upozorava žene da je veza s oženjenim muškarcem počesto puna mentalnih, emocionalnih i fizičkih trauma.

>> 30 razloga zašto je brak mrak!

'Žene moraju shvatiti da je oženjen muškarac oženjen muškarac, ma kako bio nezadovoljan svojim životom, brakom ili suprugom kojoj je obećao vjernost do kraja života. Čak i kada supružnici ne žive zajedno, čak i kada nemaju spolne odnose, čak i kada ne komuniciraju – oni su u braku i žene koje se žele umiješati u taj brak toga moraju biti svjesne', kaže Trice.

No što ako ste upoznali savršenog muškarca koji ipak ima tu jednu manu. Kako 'rukovati' s oženjenim frajerom? Što ako niste sigurni u njegov bračni status?

1. Pitajte ga je li postupak razvoda braka završio. To podrazumijeva da su on ili njegova supruga pokrenuli službeni postupak, da su predali dokumentaciju, da su dogovorili eventualno skrbništvo nad djecom i da je sve to sud potvrdio. Ne ustručavajte se tražiti važeće dokumente.

2. Kaže li vam da se upravo razvodi, pitajte ga kada je podnio zahtjev za razvod braka. Ovo je od neizmjerne važnosti. Samo ako je slučaj na sudu, možete biti sigurni da oba bračna partnera znaju da je tom odnosu došao kraj. Možda se je odselio, možda je pokupio svoje stvari, ali samo je zahtjev za razvodom braka dokaz da se ne želi vratiti svojoj supruzi.
Ponekad čak ni tada.

3. Ako nije predao papire za razvod, ne gubite vrijeme s tim muškarcem. Ma kakva kemija bila među vama, ulazite u minsko polje iz kojega ćete vrlo teško izaći bez ozljeda. Ako vam se baš toliko sviđa, dajte mu do znanja da ste spremni razmotriti vaš budući odnos ukoliko i službeno krene čistiti kaos od svoga života.

4. Ukoliko ste već ušli u emotivnu vezu s oženjenim muškarcem, ne ustručavajte se pitati ga sve što vas zanima. Imate pravo znati. Također, imate pravo okončati taj odnos u bilo kojem trenutku.

5. Budite posebno oprezne s muškarcima koji pretjerano ogovaraju i žale se na svoje 'uskoro bivše' supruge. Možda im nije lako u životu, ali pristojni muškarci bi vas trebali zaštiti od nereda koji nastaje tijekom razvoda. Uostalom, što vi imate s tim? S druge strane, možete li zamisliti situaciju u kojoj ćete vi jednoga dan biti neželjeni balast kojega će istresati na dušu nekoj novoj, budućoj 'ljubavi'?
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju