Prošlo je točno deset godina od premijere serije "Tračerica". Iako se o njezinoj kvaliteti i dalje lome koplja, nitko ni ne pokušava opovrgnuti činjenicu da je u modnom smislu jedna od najzanimljivijih serija koje smo imali prilike gledati

Serija "Tračerica" doživjela je svoju premijeru 19. rujna 2007. godine te ubrzo postala pravi hit. "Glavnu" sporednu ulogu u seriji igrala je – moda. Upravo su odjevne kombinacije glavnih ženskih likova ono što je seriju pretvorilo u kultni televizijski naslov.

Karizmatičnu i opuštenu Serenu van der Woodsen tumačila je Blake Lively, a sofisticiranu i pomalo uštogljenu Blair Waldorf utjelovila je Leighton Meester. Najbolje prijateljice razlikovale su se karakterno i stilski. Tako smo Serenu češće viđali u ležernijim izdanjima, dok se Blair nije skidala iz elegantnih odjevnih komada.

Na samom početku emitiranja bilo je teško pretpostaviti da će Blake zahvaljujući seriji postati prava modna ikona, ali upravo se to dogodilo. Uloga Serene katapultirala ju je među zvijezde i dobila je pristup najboljim dizajnerskim komadima koje je vješto kombinirala.

Možda će ovo zvučati malo bezobrazno, ali sretna sam što sam u seriji koja je toliko povezana s modom. Nema dizajnera do kojeg ne mogu doći, kazala je u jednom intervjuu. S mnogima od njih postala je bliska prijateljica pa je tako Christian Louboutin po njoj nazvao jedan model svojih cipela i osobno je savjetuje oko odabira obuće za razna događanja.

Iako se danas Serena pamti kao najveća modna ikona serije, mnogi smatraju da ta titula ipak pripada Blair. Ona je najčešće nosila odjeću klasičnih i po nekima staromodnih krojeva, ali istaknula se upravo time što je odolijevala zovu trendova i njezine kombinacije bile su sastavljene od svevremenskih komada. Bez obzira na to, nikada nisu bile dosadne, nego vrlo eklektične i zanimljive.

Za sve odjevne kombinacije u seriji zaslužan je stilist Eric Daman. Prije "Tračerice" Eric je tri sezone radio kao pomoćni stilist na seriji "Seks i grad", a zatim je dobio priliku izgraditi stil novih modnih zvijezda.

Za mene je prva kombinacija u kojoj vidimo Serenu legendarna. Prugasta majica u francuskom stilu, isprana smeđa kožna jakna, mala marama, fantastične skinny traperice i čizme. To je jedno nonšalantno izdanje koje kao da govori: Ne vodim previše računa o tome što oblačim, ali uvijek izgledam sjajno, kazao je Eric.

Tko zaslužuje titulu najveće modne ikone 'Tračerice“?

glasova:


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju