Lagana romantična komedija koja obiluje europskim humorom, zanimljivim zapletima, lijepim lokacijama i poznatim nonšalantnim šikom Francuskinja sve je što nam treba za uživanje u vikendu.

I zato u nastavku donosimo šest naslova dostupnih na Netflixu koji će vas nasmijati, oraspoložiti, ali i dati ideje za bezvremenske šik modne kombinacije.

1. I am not an Easy Man (Je ne suis pas un homme facile)

Romantična komedija u režiji Éléonore Pourriat., ujedno prvi film na francuskom jeziku koji je Netflix ikada naručio, donosi priču o tome kako je to kada se zamijene stereotipne uloge.

Damien (Vincent Elbaz) je besramni šovinist koji uživa sve prednosti života u patrijarhalnom društvu. Nakon udara u glavu, Damien se onesvijestio. Kad se probudi, nađe se u nečemu što izgleda kao alternativni svemir u kojem su rodne uloge obrnute i žene imaju moć.

Damien se osjeća zbunjeno: sada kad i sam iskusi seksizam, mora se boriti da pronađe svoje mjesto u ovom stranom novom svijetu. Potom pak Upoznaje i zavodi Alexandru, utjecajnu spisateljicu koja je i sama šovinistica.

2. Change of Plans (Le code a changé)

Danièle Thompson stoji iza filma Change od Plans, čija je radnja usmjerena na večeru koja se održava svake godine između grupe prijatelja Parižana za vrijeme "Fête de la Musique". Piotr, suprug Marie-Laurence, koja je prezaposlena odvjetnica, nalazi se na godišnjem odmoru pa je na njemu da organizira večeru.

Večera ne ide po planu: Lucas se svađa sa suprugom Sarah, Melanie odlučuje da je ovo savršeno vrijeme da prizna svoju izvanbračnu vezu svom mužu Alainu. Juliette, sestra Marie-Laurence, dolazi s gostom iznenađenja, suputnikom Erwannom, koji je trideset godina stariji od nje. Dolazak Henrija, oca Juliette i Marie-Laurence, daljnji je preokret jer Juliette ne razgovara s njim...

3. Game of Four (Détrompez-vous)

Komediju Game of Four osmislio je Bruno Dega, a nudi pravi francuski humor i zaplet.

Lisa i Thomas su ljubavnici koji se sastaju u hotelima i do sada su uspjeli izbjeći sumnje svojih supružnika, Lionela i Carole. Jednog dana Carole odlazi novom ginekologu (on je na rodiljnom dopustu!) I pada na Lionela, kojeg je upoznala neposredno prije napuštanja škole, a njihova djeca su sada u istom razredu.

Zbog jedne olovke shvatit će da su njhovi supružnici bili na istom mjestu u isto vrijeme. Kada otkriju njihovu aferu, učinit će sve da ih razdvoje.

4. Wedding Unplanned (Jour J)

Film novijeg datuma pokazat će kako jedan detalj može preokrenuti život naglavačke i stvoriti niz humorističnih situacija. Kada u džepu svog dečka Mathiasa Alexia otkrije posjetnicu organizatora vjenčanja, istog trenutka mu kaže "Da" nesvjesna toga da posjetnica pripada njegovoj ljubavnici te da mu nije ni u primisli bilo zaprositi svoju djevojku. Mladoženja je sada zarobljen između svoje mladenke i ljubavnice koja je zadužena za njegov neželjeni brak.

5. The Perfect Date (L'amour, c'est mieux à deux)

Michel sanja o savršenom susretu sa ženom svojih snova. I želi da to bude posve slučajno, baš kao što su to doživjeli njegovi roditelji, djedovi i bake. Vincent, njegov prijatelj, potpuno je drugačiji.

On je više čovjek izravnog pristupa i jednostavno ide za onim što želi. Dva prijatelja iz djetinjstva, s potpuno suprotnim stavovima kada su žene u pitanju, uskoro otkrivaju granice svojih tehnika kada upoznaju Angèle i Nathalie.

6. I do: How to Get Married and Stay Single (Prête-moi ta main)

Luis Campos (Alain Chabat), 43, sretno je neoženjen, no njegova majka i pet sestara misle da je krajnje vrijeme da se skrasi. Obiteljsko „vijeće“ odlučuje da bi se trebao vjenčati u roku od godinu dana. Problem je u tome što Luis ne želi nikakvu ozbiljnu vezu jer su mu uništili prvu pravu ljubav.

Nakon što je odbio sve djevojke koje su mu se predstavile, on dobiva ideju: "iznajmiti" sestru svoje najbolje prijateljice, Emmu, pretvoriti je u savršenu buduću mladenku i natjerati je da se ne pojavi na dan njihova vjenčanja. Hoće li uspjeti?

Sve što vam preostaje je pripremiti kokice i dekicu za nešto hladnije večeri pred nama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju