Iako nam služi isključivo radi održavanja higijene, to ne znači da kupaonica ne može biti lijep, elegantan i zanimljiv i to uz vrlo malo uloženog novca i truda. Donosimo 5 sitnica do 60 kuna zbog kojih će vaša kupaonica postati najljepši prostor u domu


1. Ručnici i tepisi

To što ih koristimo isključivo za brisanje ne znači da ručnici ne mogu biti savršen ukras kupaonice. Ovaj detalj itekako je upečatljiv te ga možete savršeno spariti s kupaonskim tepihom u istom tonu. Poigrajte se s nekom od žarkih boja ili pak spojite dvije nježno pastelne nijanse.

Kupaonica je idealan prostor za detalje poput svijećnjaka, vaza ili ukrasnih posuda s kamenčićima ili umjetnim cvijećem

2. Zidne boje
Iako su pločice najljepši ukras kupaonice, zidovi u boji mogu izgledati jednako atraktivno. Izaberite neku od intenzivnih boja koja se uklapa u vaš kupaonski interijer i njome obojite samo jedan mali dio zida. To može biti prostor iza ogledala, police ili umivaonika. Pik trakom oblijepite zid i obojite dio unutar traka i vaš ukras je gotov.

3. Zavjesa za tuširanje
Ako nemate tup kabinu sa staklenim ili plastičnim vratima, zavjese za tuširanje idealan su ukras kupaonice. Danas ih možete pronaći u raznim bojama i s bogatim uzorcima koji će u trenu osvježiti prostor. Uskladite ih uz boju pločica ili pak kupaonskih tepiha i ručnika.

4. Držači kupaonskog pribora
Čašice za četkice za zube, stalak ili posuda za sapun te posuda za WC četku samo su neki od detalja koji mogu postati najljepši ukras kupaonice. Poigrajte se sa setovima zanimljivih boja i uskladite ih uz detalje poput ručnika, tepiha ili zavjesa za kadu.

5. Dekorativni predmeti
Kupaonica je idealan prostor za detalje poput svijećnjaka, vaza ili ukrasnih posuda s kamenčićima ili umjetnim cvijećem. Iako je riječ o sitnicama, one u malom prostoru kao što je kupaonica mogu izgledati vrlo efektno.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju