Na svečanom otvorenu 24. Sarajevo Film Festivala gošća je bila i Severina koja je crvenim tepihom prošetala u društvu supruga Igora Kojića. Za tu priliku pjevačica je izabrala haljinu njujorškog brenda Proenza Schouler kakvu je 2015. nosila i holivudska oskarovka Cate Blanchett.

 

Severina Kojić crvenim je tepihom postavljenim ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu prošetala u crnoj haljini sa zvonolikim rukavima i slojevitim volanima u donjem dijelu, obrubljenima bijelom crtom. Haljina je zakopčana do grla i duga do gležnja, no posebnu senzualnost daje joj izrez na predjelu struka koji otkriva golu kožu. Struk je na ovoj toaleti u centru pažnju i zbog ukrasa u obliku mašne.

Severina u haljini brenda Proenza Schouler na 24. Sarajevo Film Festivalu
Severina u haljini brenda Proenza Schouler na 24. Sarajevo Film Festivalu (Foto: Press SFF i Aida Redžepagić)

Severina je kreaciju upotpunila elegantnim crnim štiklama i zelenom torbicom s okruglom ručkom modne kuće Chloe.

Severina je na svečano otvorenje Sarajevo film festivala došla sa suprugom Igorom Kojićem
Severina je na svečano otvorenje Sarajevo film festivala došla sa suprugom Igorom Kojićem (Foto: Press SFF i Aida Redžepagić)


Gotovo identičnu kreaciju Severininoj nosila je slavna holivudska glumica Cate Blanchett prije tri godine na jednoj svečanosti u Londonu. Dvije haljine razlikuju se jedino po kombinaciji boja - Cateina je bijela s crnim detaljima.
 
Baš kao i oskarovku Cate Blanchett, i našu zvijezdu Severinu Kojić već smo vidjeli u haljinama Proenza Schouler, a kreacije brenda iza kojeg stoji dizajnerski dvojac Jack McCollough i Lazaro Hernandez obožavaju i druge svjetske zvijezde poput Nicole Kidman, Rooney Mare i Alicije Vikander.

Cate Blanchett 2015. u haljini brenda Proenza Schouler kakvu nosi i Severina
Cate Blanchett 2015. u haljini brenda Proenza Schouler kakvu nosi i Severina (Foto: Profimedia)