Na svečanom otvorenu 24. Sarajevo Film Festivala gošća je bila i Severina koja je crvenim tepihom prošetala u društvu supruga Igora Kojića. Za tu priliku pjevačica je izabrala haljinu njujorškog brenda Proenza Schouler kakvu je 2015. nosila i holivudska oskarovka Cate Blanchett.

 

Severina Kojić crvenim je tepihom postavljenim ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu prošetala u crnoj haljini sa zvonolikim rukavima i slojevitim volanima u donjem dijelu, obrubljenima bijelom crtom. Haljina je zakopčana do grla i duga do gležnja, no posebnu senzualnost daje joj izrez na predjelu struka koji otkriva golu kožu. Struk je na ovoj toaleti u centru pažnju i zbog ukrasa u obliku mašne.

Severina u haljini brenda Proenza Schouler na 24. Sarajevo Film Festivalu Severina u haljini brenda Proenza Schouler na 24. Sarajevo Film Festivalu (Foto: Press SFF i Aida Redžepagić)

Severina je kreaciju upotpunila elegantnim crnim štiklama i zelenom torbicom s okruglom ručkom modne kuće Chloe.

Severina u haljini brenda Proenza Schouler na 24. Sarajevo Film Festivalu Severina je na svečano otvorenje Sarajevo film festivala došla sa suprugom Igorom Kojićem (Foto: Press SFF i Aida Redžepagić)

Gotovo identičnu kreaciju Severininoj nosila je slavna holivudska glumica Cate Blanchett prije tri godine na jednoj svečanosti u Londonu. Dvije haljine razlikuju se jedino po kombinaciji boja - Cateina je bijela s crnim detaljima.
 
Baš kao i oskarovku Cate Blanchett, i našu zvijezdu Severinu Kojić već smo vidjeli u haljinama Proenza Schouler, a kreacije brenda iza kojeg stoji dizajnerski dvojac Jack McCollough i Lazaro Hernandez obožavaju i druge svjetske zvijezde poput Nicole Kidman, Rooney Mare i Alicije Vikander.

Cate Blanchett 2015. u haljini brenda Proenza Schouler kakvu nosi i Severina Cate Blanchett 2015. u haljini brenda Proenza Schouler kakvu nosi i Severina (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju