'Dan mi može uljepšati i lijepa haljina', izjavila je svojevremeno Severina, a jedan od najposebnijih dana u životu pjevačice uljepšavale su čak 3 haljine. Na dan svog vjenčanja Severina je nosila tri kreacije dizajnerice Matije Vuice koja nam je otkrila kako su nastale 2 Severinine vjenčanice i 1 haljina poslije ponoći o kojima će se još dugo pričati

Uobičajeno je da se žene na svom vjenčanju presvlače dvaput, no Severina se za svoj poseban dan presvukla čak triput.

Severina je, kao i svaka mladenka, željela imati prekrasnu vjenčanicu te se 'dala u ruke' modnoj dizajnerici Matiji Vuici. U izradu raskošne, viktorijanske krinoline utrošeno je 16 metara čipke, a po zahtjevnosti njene izrade može se reći da je riječ o pravoj tekstilnoj konstrukciji.

Severina je prvo nosila krinolinu s velom dugim 5 metara, zatim se presvukla u vjenčanicu 'princess' kroja, a iza ponoći zasjala je u pripijenoj haljini

'Na vjenčanici smo prvo radili žičanu konstrukciju, zatim žičane bokove, potom smo stavljali 6 metara običnog organdija pa 6 metara svilenog organdija te na kraju šivali aplikacije od čipke. Sveukupno je na donji dio vjenčanice utrošeno oko 25 metara materijala', priča Matija Vuica.

Istovremeno s vjenčanicom, Matija je sa svojim tročlanim timom radila još dvije haljine za Severinino vjenčanje, preciznije još jednu vjenčanicu i haljinu za iza ponoći.

'Haljine smo počele raditi početkom studenog, radile smo 20 dana, i subotama i nedjeljama, a sveukupno je utrošeno 300 do 400 radnih sati. Na haljinama su radile 4 osobe, a sve tri kreacije izrađivane su istovremeno. Materijale smo nabavljali više puta, rezali ogromne komade te na njih šivali aplikacije, kristalne detalje, i sve ono što se ne primijeti lako, ali daje taj poseban dojam' priča Matija Vuica.

>> OVO su najveća balkanska vjenčanja! Koga to Severina nije uspjela nadmašiti?!

Severina je prvo nosila krinolinu s naglašenim bokovima i šlepom dugim 5 metara (od čega se 3 metra vuklo po zemlji) u kojoj je bila do 23 sata.

Zatim se presvukla u vjenčanicu 'princess' kroja s trodimenzionalnim cvjetnim aplikacijama mliječne nijanse. Iza ponoći Severina je zasjala u pripijenoj haljini s aplikacijama boje starog zlata i 'kornetima' u predjelu grudi.

'Severina je na probu došla samo jednom na sat i pol. Bila je toliko divna i povjerljiva mladenka, kakvu bi svaki modni dizajner poželio', otkrila nam je Matija.

Ankete

(5745) Koja vam je Severinina haljina ljepša?

rezultati povratak glasova247
rezultati

 
 
 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju