'Dan mi može uljepšati i lijepa haljina', izjavila je svojevremeno Severina, a jedan od najposebnijih dana u životu pjevačice uljepšavale su čak 3 haljine. Na dan svog vjenčanja Severina je nosila tri kreacije dizajnerice Matije Vuice koja nam je otkrila kako su nastale 2 Severinine vjenčanice i 1 haljina poslije ponoći o kojima će se još dugo pričati

Uobičajeno je da se žene na svom vjenčanju presvlače dvaput, no Severina se za svoj poseban dan presvukla čak triput.

Severina je, kao i svaka mladenka, željela imati prekrasnu vjenčanicu te se 'dala u ruke' modnoj dizajnerici Matiji Vuici. U izradu raskošne, viktorijanske krinoline utrošeno je 16 metara čipke, a po zahtjevnosti njene izrade može se reći da je riječ o pravoj tekstilnoj konstrukciji.

Severina je prvo nosila krinolinu s velom dugim 5 metara, zatim se presvukla u vjenčanicu 'princess' kroja, a iza ponoći zasjala je u pripijenoj haljini

'Na vjenčanici smo prvo radili žičanu konstrukciju, zatim žičane bokove, potom smo stavljali 6 metara običnog organdija pa 6 metara svilenog organdija te na kraju šivali aplikacije od čipke. Sveukupno je na donji dio vjenčanice utrošeno oko 25 metara materijala', priča Matija Vuica.

Istovremeno s vjenčanicom, Matija je sa svojim tročlanim timom radila još dvije haljine za Severinino vjenčanje, preciznije još jednu vjenčanicu i haljinu za iza ponoći.

'Haljine smo počele raditi početkom studenog, radile smo 20 dana, i subotama i nedjeljama, a sveukupno je utrošeno 300 do 400 radnih sati. Na haljinama su radile 4 osobe, a sve tri kreacije izrađivane su istovremeno. Materijale smo nabavljali više puta, rezali ogromne komade te na njih šivali aplikacije, kristalne detalje, i sve ono što se ne primijeti lako, ali daje taj poseban dojam' priča Matija Vuica.

>> OVO su najveća balkanska vjenčanja! Koga to Severina nije uspjela nadmašiti?!

Severina je prvo nosila krinolinu s naglašenim bokovima i šlepom dugim 5 metara (od čega se 3 metra vuklo po zemlji) u kojoj je bila do 23 sata.

Zatim se presvukla u vjenčanicu 'princess' kroja s trodimenzionalnim cvjetnim aplikacijama mliječne nijanse. Iza ponoći Severina je zasjala u pripijenoj haljini s aplikacijama boje starog zlata i 'kornetima' u predjelu grudi.

'Severina je na probu došla samo jednom na sat i pol. Bila je toliko divna i povjerljiva mladenka, kakvu bi svaki modni dizajner poželio', otkrila nam je Matija.

Koja vam je Severinina haljina ljepša?

glasova:

 
 
 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju