Domaći brand nakita SEXY PLEXY, dizajnom i izradom nakita bavi se već nekoliko godina, a većina njihovih kolekcija bazirana je na plesiglasu i posrebrenom čeliku, u kombinaciji s drugim materijalima. Iva Kreković Fleiss i Sara Jurlin Šančić, magistrice arhitekture, prvenstveno su prijateljice, a zatim i poslovne partnerice.

Galerija Nakit brenda Sexy Plexy - 1 Nakit brenda Sexy Plexy - 6 Nakit brenda Sexy Plexy - 5 +2 Nakit brenda Sexy Plexy - 4

Ideja o nakitu od pleksiglasa rodila se prije osam godina za vrijeme Arhitekstonskog studija u Zagrebu.

Pleksiglas kao materijal upoznale su koristeći ga za izradu maketa, te su ih njegove karakteristike i fleksibilnost, potaknule su ih da pokušaju nešto više. Širok raspon boja, debljina i obrade površine materijala u početku su ih najviše inspirirale u kreiranju nakita. Danas, nakon nekoliko godina rada, najviše koriste zrcalni pleksiglas, jer se pokazao kao najatraktivniji za izradu nakita.

S godinama se i stil i trendovi mjenjaju, tako da su SEXY PLEXY modeli iz 'statement' komada nakita prešli u nježnije i nosivije komade nakita, poput sitnih narukvica srećonoša, nježnih naušnica i ogrlica.

Nedavne kolekcije baziraju se na sitnim privjesima njihovih najprepoznatljivijih modela, pretočenih u posrebrenu i pozlaćenu kolekciju, kako bi ponudili luksuzniju i trajniju varijantu svojeg nakita.

Nakit brenda Sexy Plexy - 3 Nakit brenda Sexy Plexy - 3 (Foto: Zadovoljna.hr)

Osim samog nakita, u njihovoj ponudi mogu se naći ukrasi i dodaci za vjenčanja, te personalizirani komadi koje po narudžbi izrađuju za različite projekte ili evente... Reveri za vjenčanja su vrlo traženi, te u tim slučajevima komuniciraju s mladencima o svim detaljima...Moguće je odabrati nešto iz već formirane ponude za vjenčanja, kao i da si mladenci sami osmisle temu, a SEXY PLEXY nudi dizajn, izradu i personalizirani packaging.

Dio SEXY PLEXY kolekcija može se kupiti u centru Zagreba u njihovom prvom samostalnom showroomu na adresi Ilica 14, te u sklopu 40tak dućana, concept storeova i galerija duž Hrvatske i inozemstva. Ideja im je što se više širiti i na inozemno tržište , jer je potražnja izvana stvarno nevjerojatna, što im je najveća motivacija za stalni napredak.

Nakit i dalje ostaje na prvom mjestu, no na veliko se radi i na novim projektima. Trenutno su u procesu realiziranja nečeg potpuno drugačijeg, što u njihovim glavam postoji već duži niz godina, ali tek je sad došlo pravo vrijeme za to. Radi se o liniji asesoara za dom, koji su također zamišljeni kao custom made elementi za sve prostore u domu ili poslovnom prostoru.

Nakit brenda Sexy Plexy - 2 Posrebrena i pozlaćena kolekcija luksuznija je varijanta Sexy Plexy nakita (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju