Vruće hlačice i kratke šarene suknjice zalepršale su pred znatiželjnim pogledima, a ono što je donedavno skrivala duga zimska odjeća, bacilo vas je u očaj. Ako niste redovito vodili brigu o izgledu svog tijela, vrijeme je da to sada intenzivno počnete činiti. Uz tjelovježbe i pravilnu prehranu, u tome će vam znatno pomoći kvalitetni, prirodni i učinkoviti anticelulitni kozmetički preparati

Celulit je suvremena napast
Na žalost, celulit je danas sveprisutna pojava kod žena. Neki ovu suvremenu napast vole svrstati u bolest vezivnog tkiva, no to su srećom ipak samo rjeđe pojave, kada zbog zapuštenosti dolazi do bolnih upalnih stanja.

>> Kojim se namirnicama boriti protiv celulita?

>> Hrana koju nikako ne smijete jesti prije spavanja

Obzirom na njegovu učestalost, celulit se s pravom može nazvati normalnom posljedicom današnjeg načina života, za čije je nastajanje doduše zaslužna i genetska predispozicija, ali u puno manjem obimu nego što se misli. Naime, u suvremenom svijetu užurbane svakodnevice, zaposlene žene i majke, ali i vrlo mlade djevojke, nisu više imune na sve učestaliju modernu napast. Nisu pošteđeni ni muškarci, koje celulit napada u puno manjoj mjeri nego žene, obično u predjelu trbuha i prsiju.

Celulit nemilosrdno napada žene zbog vrlo nježne strukture njezinog potkožnog vezivnog tkiva i zahvaća puno veća područja, ponekad gotovo cijelo tijelo.  Iako ne možemo govoriti o bolesti, neestetski izgled tijela 'zaraženog' celulitom utječe i na psihičku stabilnost žene.

Za suzbijanje celulita najbolje je koristiti prirodne proizvode s ciljano odabranim kombinacijama

Strah od neželjenih pogleda na ružnu 'narančinu koru' ispod lepršave, kratke ljetne odjeće i na obnaženo tijelo u kupaćem kostimu, izaziva osjećaj nesigurnosti te s prvim zrakama proljetnog sunca postaje prava noćna mora svake žene koja drži do svog izgleda.

Najugroženiji dijelovi ženskog tijela podložni nagomilavanju potkožnih masnih stanica su trbuh, stražnjica, bokovi, bedra, noge – sve do gležnjeva i nadlaktice. Pri tome treba znati da je struktura kože i potkožnog vezivnog tkiva svakog od ovih dijelova tijela različita i stoga za puni uspjeh zahtjeva ciljani, pojedinačni tretman.

 

Kako nastaje celulit?
Uz genetsku predispoziciju i neuredan život, celulit nastaje zbog čitavog niza dodatnih okolnosti, ali glavni krivci koji drastično pospješuju mehanizam njegovog nastajanja su:
• stres
• poremećaj u cirkulaciji
• nagomilavanje suvišne tekućine, slobodnih radikala i toksina u potkožnom vezivnom tkivu
• slabljenje potkožnog vezivnog tkiva
• stvaranje zarobljenih potkožnih masnih nakupina u vodenim intoksiciranim ovojnicama

Rezultat je promjena potkožnog vezivnog tkiva koje gubi svoju prirodnu čvrstoću i postaje mlohavo te počinje gomilati masne nakupine u intoksiciranim vodenim mjehurićima. Što je vezivno tkivo slabije i manje elastično, to je manje sposobno držati masne nakupine u dubini kože, pa se one sve više pomiču prema površini, zbog čega koža poprima oblik narančine kore. Ovaj začarani krug stalno je prisutan a uobičajena pravilna prehrana i povremene ciljane dijete, pa čak i tjelovježba često nisu dostatni.

Kako ga suzbiti?
Srećom, koža je živi organizam koji doista izvana prepoznaje, apsorbira i u vlastitom metabolizmu koristi aktivne tvari iz prirodnih sastojaka za svoju obnovu i korekciju stečenih nedostataka.

Zato je za suzbijanje celulita najbolje koristiti prirodne proizvode s ciljano odabranim kombinacijama i točno doziranim koncentracijama biljnih i eteričnih ulja te biljnih ekstrakata u prirodnoj podlozi, koja omogućava prodor aktivnih sastojaka u dubinu kože.

Takav proizvod suzbija elemenata zaslužne za celulit redoslijedom njegovog nastajanja:
• pospješuju cirkulaciju, međustaničnu izmjenu tvari i limfnu drenažu
• prodiru duboko u kožu i učvršćuju vezivno tkivo
• eliminiraju suvišnu tekućinu, slobodne radikale i toksine
• razaraju i otapaju zarobljene tvrdokorne masne nakupine
• djeluju antistresno i relaksirajuće čime sprečavaju obnavljanje celulita

Kozmetika Classic daruje čitateljice portala Zadovoljna.hr!
5 paketa prirodnih proizvoda koji pomažu u borbi protiv celulita dobile su Jelena Briški, Renata Sruk, Tanja Košić, Irena Jakić i Svjetlana Špoljarić.

 

Prirodna kozmetička linija za njegu tijela Classic pripremljena je prema tradicionalnim apotekarskim recepturama na biljnoj osnovi, s visokim učešćem ciljano djelotvornih eteričnih ulja i biljnih ekstrakata, bez parabena, umjetnih emulgatora, mirisa i boja. Ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla i nije testirana na životinjama.
Na tržištu je već 15 godina i ima svoju stalnu vjernu publiku.

Classic Forte – Anticelulitni gel s uljem pšeničnih klica, cimetom i gorkom narančom ima snažan termoaktivni učinak na duboki tvrdokorni celulit.  Preparat sadrži originalno eterično ulje kore cimeta.

CLASSIC Liposhock – Anticelulitni gel za trbuh, bokove i bedra sa zelenim paprom, hmeljom i Iso Slim kompleksom, svojim pažljivo odabranim sastavom ima snažno lipolitičko i anticelulitno djelovanje na specifičnu strukturu masnog potkožnog tkiva trbuha, bokova i bedara.

Forte i Liposhock možete koristiti pojedinačno prema potrebi ili za početak kombinirati Forte noću, a Liposhock danju, za sve problematične dijelove, kako biste postigli brži efekt.

Rezultati kod oba preparata su vidljivi već nakon nekoliko dana, a puni uspjeh se postiže 3 do 5 tjedana od početka primjene, zavisno od stadija celulita i masnih nakupina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju