Dnevno u prosjeku proizvedemo 0.8 litara znoja, a kada se intenzivno bavimo fizičkim aktivnostima možemo proizvesti i do 10 litara u danu. Miris je jedan od najvažnijih kriterija i pri izboru partnera. U sekundi naša podsvijest prepozna miris potencijalnog partnera i odlučuje o tome odgovara li nam

Jeste li znali?
Dnevno u prosjeku proizvedemo 0.8 litara znoja, a kada se intenzivno bavimo fizičkim aktivnostima možemo proizvesti i do 10 litara u danu. Znoj je 99% voda, a sadrži i ugljikov
dioksid te tvari topive u vodi. Svjež znoj nema mirisa, ali poprima neugodan 'kiselinski' miris kada se dugolančane masne kiseline, djelovanjem bakterija koje prirodno postoje na koži, razgrade u kraće, maslačne kiseline intenzivnijeg mirisa.

Miris znoja se može promijeniti kada prolazimo kroz pubertet ili menopauzu. Hormonalni procesi koji se odvijaju u tijelu
tijekom tih razdoblja mogu dovesti do pojave neugodnog mirisa čak i kod svježeg znoja.

Istraživanja pokazuju da preko 65% žena ima osjetljivu
kožu ispod pazuha, a novi Pure & Sensitive dezodoransi bez alkohola, boja i konzervansa pružaju dokazano antiperspirantno djelovanje i 48-satnu zaštitu bez iritacije, čak i kod najosjetljivije kože.

Blaga formula kombinira protuupalno djelovanje
ekstrakta kamilice i umirujuće ulje avokada, a njezina kompatibilnost s kožom je dermatološki dokazana.

Jedan od najvažnijih kriterija pri izboru partnera je miris!
U sekundi naša podsvijest prepozna miris potencijalnog partnera i odlučuje o tome odgovara li nam druga osoba. Znanstvenici iz kemijskog centra za osjete Monell u Philadelphiji su proveli istraživanje koje je pokazalo da žene jače percipiraju miris tijela.

Muškarci su toga svjesni i zato oko 85% njih svakodnevno koristi i pažljivo odabire antiperspirantnu zaštitu, ali mnogi od njih susreću se s problemom iritacije osjetjive kože.

Uz miris, muškarcima je iznimno važan i ugodan osjećaj ispod pazuha, zato koriste proizvode koji sadrže njegujuće sastojke koji sprečavaju iritacije.

Kako bi muškarcima pružila snažnu 48-satnu zaštitu
koja ne izaziva iritacije, čak niti kod onih s posebno osjetljivom kožom, Nivea for Men razvila je Sensitive Protect dezodorans bez alkohola, boja i konzervansa, koji kombinacijom ulja avokada i kamilice sprečava pojavu crvenila i ostalih simptoma iritacije kože ispod pazuha.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju