Mops, bulldog ili pudlica termini su koje njihovi vlasnici ne koriste kada pričaju o njima. Oni su postali članovi obitelji. Njihove bebe za koje će nerijetko žrtvovati i vrijeme i novac.

A brižni se 'roditelji' ne zadovoljavaju prosječnim uslugama i proizvodima. Svoj apetit za luksuznim i ekstravagantnim modnim dodacima odnedavno mogu utažiti i u središtu Zagrebu.

Zahvaljujući strastvenim potrošačima jaz u kvaliteti životi između četveronožnih i dvonožnih sisavaca ubrzano nestaje. Mnogi će reći kako su životinje modernog doba postale urbane i razmažene baš poput njihovih vlasnika. I nisu daleko od istine. 

Čini se kako su kućni ljubimci preuzeli drugi kraj lajne u svoje šape. Kupovinom markirane odjeće, skupocjenih ogrlica, krevetića i sličnih potrepština za svoje krznene ljubimce, vlasnici prikazuju svoj društveni status, ali i dokazuju kako prate trendove. 

42% pasa spava u istom krevetu sa svojim vlasnikom. Polovica vlasnika pasa izjavljuje da vodi računa o njihovom komforu prilikom kupnje auta, a čak trećina kupuje svojim ljubimcima poklone za rođendan. Urbani ljubimci danas uz šetnju idu i na vožnju gradom. Takvu uslugu posljednjih 10 godina nudi im životinjski taksi. 

Kako uistinu žive psi poznatih Hrvata te koje sve povlastice uživaju, doznajte u priloženom videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju