Pod imenom Si&Eter Jewelry krije se zaista poseban i unikatan nakit, izrađen od recikliranog materijala naočalnih leća. Ovaj nakit, ujedno i hrvatski proizvod, zbog svog minimalizma nosiv je u baš svim prilikama, a njegova posebnost je i u tome što dio kolekcije na suncu mijenja boju

Želite li ovoga proljeća nositi nakit koji pristaje baš uz sve, a uz to i mijenja boju na suncu, onda je hrvatski nakit Si&Eter Jewelry kojeg izrađuje Riječanka Sanja Žižić Modrić pravi izbor za vas.

'Nakit je unikatan, a radi se o recikliranom materijalu naočalnih leća koji donosi veliku udobnost kod nošenja, izrazito je lagan, estetski privlačan, a njegovoj privlačnosti pridonosi dioptrija koju ima svaki komad nakita. Minus dioptrija je deblja na rubu a tanja u sredini, kod plusa je obrnuto tako da se igram i s oblicima ovisno o debljini materijala.

Nakit Si&Eter Jewelry kojeg izrađuje Zagrepčanka Sanja Žižić Modrić izrađen je od recikliranog materijala naočalnih leća i nosiv je u baš svim prilikama

Nakit je jednostavan, a dovoljno poseban da se s njim na sebi izdvojite iz mase ljudi. Velika prednost je u tome što je materijal lagan, a s druge strane otporan na lomove i ogrebotine. Svi lančići i kopče su od čelika te imamo certifikat da je nakit odgovara zahtjevima Europskog parlamenta i Vijeća o registraciji, evaluaciji, autorizaciji i ograničavanju kemikalija', govori Sanja.

Kao nezaposlena profesorica likovnog i nakon nemogućnosti zapošljavanja u struci, Sanja je u proljeće 2015. odlučila realizirati ideju koja joj se već duže vrijeme motala po glavi.

A otkud ideja da izrađuje baš nakit od leća naočala?

'Kao studentica radila sam u optici kao medicinska sestra i naočalne leće su me odmah privukle svojim izgledom i tu se rodila ideja', otkriva Sanja pa dodaje:

'Puno sam tražila po internetu i nisam našla da itko drugi izrađuje nakit od naočalnih leća. Tako da se može reći da je ovaj nakit, osim što je hrvatski dizajn, i jedini na tržištu.'


Dio kolekcije nakita Si&Eter Jewelry čini i foto nakit koji ćete obožavati nositi kada je sunčano jer ovaj nakit pod utjecajem sunca tamni, a bez utjecaja sunca je proziran. Znači, u zatvorenom prostoru je bezbojan, a vani je taman, odnosno smeđi ili sivi. Uz foto nakit Sanja svoje ogrlice i naušnice izrađuje od prozirnog i tamnog materijala te spaja prozirni materijal s dodatkom tamnog. Želite li izabrati baš savršenu ogrlicu za sebe, pročitajte 10 pravila kako ogrlicu uskladiti s dekolteom.

Posebni premazi (anti refleksni slojevi) koji se nalaze na površini naočalne leće, nakitu pak daju prozirnost i zanimljiv odsjaj. Novost je i Teen kolekcija u kojoj je nakit u mladenačkom duhu izrađen u obliku oblaka, zvijezda, mačka, puzzli...


'RECIKLAŽA I NAKIT - BRAVO!'

A kakve su reakcije djevojaka i žena koje nose nakit Si&Eter Jewelry?

Dio kolekcije nakita Si&Eter Jewelry čini i foto nakit koji ćete obožavati nositi kada je sunčano jer ovaj nakit pod utjecajem sunca tamni, a bez utjecaja sunca je proziran

'Reakcije su stvarno pozitivne, pogotovo od žena koje vole minimalizam i nešto drugačiji nakit. Ono što me posebno veseli je da žene, koje pogledaju web stranicu i nakit na slikama, nakon što vide isti u živo komentiraju da uživo još bolje izgleda', ponosna je Sanja. Koliko su vlasnice nakita Si&Eter Jewelry oduševljeni svojim naušnicama i ogrlicama jasno je i iz komentara koje su ostavile na Facebooku:

'Svaka čast, respekt do poda, obožavam ručni rad, a vaš nakit govori puno o vama. Stoga moj naklon!!'

'Sanja hvala još jednom na prekrasnom komadu nakita! Uživo je još ljepši i odmah je privukao pažnju ljudi oko mene.'

'Prekrasno. Obožavam ovakav minimalistički nakit. Čisto, nježno i snažno u isto vrijeme. Uvijek nosivo.'

'Ovo je super! Reciklaža i nakit! Bravo!'


Cijene ogrlica kreću se od 200 kuna do 350 kuna, naušnica od 175 kuna do 290 kuna, a nakit Si&Eter Jewelry može se kupiti na prodajnim mjestima navedenima na web stranici www.sieter-nakit.com.hr.

Sanja svoj nakit često i izlaže, a iduće mjesto gdje ćete ove minimalistički nakit izrađen od recikliranog materijala moći razgledati je na Tjednu dizajna u zagrebačkoj Laubi koji se održava od 3. do 8 svibnja.

Već nekoliko godina u jednoj radionici u Poreču nastaje nakit koji osvaja svojom ljupkošću i razigranošću. Pogledajte najveseliji nakit stvoren za ljubiteljice blještavila.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju