Svjetski institut za boje Pantone otkrio je boje koje će obilježiti 2021. godinu. Riječ je o ultimativnoj sivoj (Ultimate Gray 17-5104) i svjetleće žutoj (Illuminating 13-0647) – dvjema nezavisnim bojama koje se savršeno međusobno podržavaju.

Ultimativna siva boja je simbol čvrstih i pouzdanih elemenata u prirodi – poput šljunaka na plaži – koji traju vječno i sposobni su oduprijeti se zubu vremena. Ona potiče osjećaj smirenosti, izdržljivosti i stabilnosti.

Svjetleća žuta boja je boja nade te nas ojačava svojom energijom, bistrinom i željom da prevladamo stalnu neizvjesnost u ovim nestalnim vremenima, a pogotovo na početku nove godine. Ona je prožeta radošću i pozivnim emocijama.

Slika nije dostupna Klasična plava: Boja koja će obilježiti 2020. godinu

S jedne strane ultimativna siva je praktična boja, dok svjetleća žuta unosi toplinu i optimizam. Moćna je to kombinacija snage i pozitivnosti koja osvaja na prvu loptu te prenosi poruku sreće, promišljenosti i prijateljstva u 2021. godini.


Instut za boje Pantone u prosincu objavljuje svoja predviđanja za godinu ispred nas, a temelje ih na analizi postojećih modnih trendova, tehnologija i gospodarskih uvjeta. Prema njihovu mišljenju, 2020. godinu obilježila je klasična plava boja (Classic Blue 19-4052), a godinu prije nje koraljna boja (Living Coral 16-1546).

Koraljna boja u interijerima - 2 "Living Coral": Pantone proglasio boju koja će obilježiti 2019. godinu

Kombinacija ultimativne sive i svjetleći plave boje sjajan je izbor u modnim kombinacijama, ali i unutarnjem uređenju. Kako boje 2021. godine možete uklopiti u svoj dom, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju