Jedanaesti dan mjeseca studenog u Hrvatskoj slavimo kao blagdan svetog Martina, koji podrazumijeva brojne pučke svečanosti od „krštenja“ mošta u mlado vino do pripreme martinjske guske s mlincima.

U Kini se od 1993. godine na ovaj dan slavi i Dan samaca poznatiji i kao Praznik duplih jedanaestica. Naime, četvorica kineskih studenta odlučili su 11. studenog proslaviti svoj samački status, a iz njihove inicijative stvoren je neobičan običaj koji slavi ljepote života bez partnera.

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama ova se inicijativa proširila diljem svijeta pa se danas slavi posvuda uz neobuzdane zabave za samce i velike šoping-ekskurzije. I velike kompanije su se pridružile proslavi, te nude velike popuste za samce na ovaj poseban dan.

Martina Martinama je imendan: Moćno značenje imena koje ne gubi svoju popularnost

Jedanaesti dan mjeseca studenog brojčano se prikazuje kao 11.11. Riječ je o moćnom nizu jedinica koje neki nazivaju i anđeoskim brojem. Anđeoski brojevi se smatraju prijateljskim podsjetnikom da zadržite pozitivan stav prema životu i usredotočite se na ostvarivanje svojih želja i ciljeva u životu.

Broj 1111 je znak duhovnog buđenja, razvoja i podizanja intuicije na višu razinu. Ono odjekuje novim počecima, motivacijom, poduzimanjem novih inspirativnih koraka, neovisnošću i vodstvom. Vjeruje se da što češće u svojem životu primjećujete ove nizove jedinice, to je anđeoska poruka jača.

Mladenci Tajne bračnog broja: Znamenka koja otkriva najveće slabosti u ljubavnom odnosu

Ako ikako možete zapisujte što ste radili i o čemu ste razmišljali u trenutku kada ste ugledali nizove jedinica. Taj bi vas malen korak mogao dodatno motivirati da napravite pozitivne promjene u životu i krenete unaprijed, ali i da spoznate na koji dio života biste se sada trebali fokusirati. Istovremeno, poručuje vam da ostanete prizemljeni, prisutni i svjesni vlastitih misli i osjećaja.

Neki vjeruju da je često primjećivanje broja 1111 može imati i veliku važnost za vaš ljubavni život, točnije da može privući neku novu važnu osobu u vaš krug najmilijih. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju