Jedanaesti dan mjeseca studenog u Hrvatskoj slavimo kao blagdan svetog Martina, koji podrazumijeva brojne pučke svečanosti od „krštenja“ mošta u mlado vino do pripreme martinjske guske s mlincima.

U Kini se od 1993. godine na ovaj dan slavi i Dan samaca poznatiji i kao Praznik duplih jedanaestica. Naime, četvorica kineskih studenta odlučili su 11. studenog proslaviti svoj samački status, a iz njihove inicijative stvoren je neobičan običaj koji slavi ljepote života bez partnera.

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama ova se inicijativa proširila diljem svijeta pa se danas slavi posvuda uz neobuzdane zabave za samce i velike šoping-ekskurzije. I velike kompanije su se pridružile proslavi, te nude velike popuste za samce na ovaj poseban dan.

Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina?

Jedanaesti dan mjeseca studenog brojčano se prikazuje kao 11.11. Riječ je o moćnom nizu jedinica koje neki nazivaju i anđeoskim brojem. Anđeoski brojevi se smatraju prijateljskim podsjetnikom da zadržite pozitivan stav prema životu i usredotočite se na ostvarivanje svojih želja i ciljeva u životu.

Broj 1111 je znak duhovnog buđenja, razvoja i podizanja intuicije na višu razinu. Ono odjekuje novim počecima, motivacijom, poduzimanjem novih inspirativnih koraka, neovisnošću i vodstvom. Vjeruje se da što češće u svojem životu primjećujete ove nizove jedinice, to je anđeoska poruka jača.

Mladenci Tajne bračnog broja: Znamenka koja otkriva najveće slabosti u ljubavnom odnosu

Ako ikako možete zapisujte što ste radili i o čemu ste razmišljali u trenutku kada ste ugledali nizove jedinica. Taj bi vas malen korak mogao dodatno motivirati da napravite pozitivne promjene u životu i krenete unaprijed, ali i da spoznate na koji dio života biste se sada trebali fokusirati. Istovremeno, poručuje vam da ostanete prizemljeni, prisutni i svjesni vlastitih misli i osjećaja.

Neki vjeruju da je često primjećivanje broja 1111 može imati i veliku važnost za vaš ljubavni život, točnije da može privući neku novu važnu osobu u vaš krug najmilijih. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju