Osim 11. studenog kada se slavi blagdan poznatog katoličkog sveca svetog Martina, Martine svoj imendan obilježavaju i 30. siječnja.

Ime Martina, kao i muška verzija Martin, potječe od latinskog imena Martinus, koje je pak izvedenica potekla od imena lika iz rimske mitologija, boga rata Marsa. S obzirom na porijeklo tog popularnog imena u Hrvatskoj, najčešće značenje imena Martina je moćno i hrabro - ratnica.

Osim 11. studenog kada se slavi blagdan svetog Martina, Martine svoj imendan obilježavaju i 30. siječnja

Prema numerologiji, osobe s imenom Martina imaju velike liderske sposobnosti i duboko usađenu želju da budu vođe. Također im je potrebna velika doza samostalnosti. Istodobno se mogu fokusirati na velike stvari i voditi računa o detaljima. Vrlo su kreativne i znaju kako izraziti sebe kroz razne aktivnosti, a privlači ih i umjetnost. Kada je u pitanju karijera, često završe u poslovima zbog kojih postaju centar pozornosti.

Prema indijskoj astrologiji, Martine i Martini vrlo su stabilni, smireni, organizirani i odgovorni te u njih možete imati povjerenja. Strastveni su i brižni, daju puno ljubavi i žele biti voljeni.

Neke od poznatih žena koje nose ime Martina su Martina Navratilova, Martina McBride i Martina Hingis.