Danas je Martinje i slavi se blagdan poznatog katoličkog sveca svetog Martina, a 11. studenog svoj imendan slave Martine.

Ime Martina, kao i muška verzija Martin, potječe od latinskog imena Martinus, koje je pak izvedenica potekla od imena lika iz rimske mitologija, boga rata Marsa. S obzirom na porijeklo tog popularnog imena u Hrvatskoj, najčešće značenje imena Martina je moćno i hrabro - ratnica.

Sveti Martin, katolički svetac i biskup iz 4. stoljeća, velikim dijelom zaslužan je za popularnost imena Martin, koje se može pronaći u brojnim zemljama diljem svijeta, poput Engleske, Francuske, Njemačke, Švedske, Norveške, Danske, SAD-a i mnogih drugih. Iznimno je popularno i u Hrvatskoj, a naše Martine i Martini svoj imendan slave 11. studenog.

Osim 11. studenog kada se slavi blagdan svetog Martina, Martine svoj imendan obilježavaju i 30. siječnja

Prema numerologiji, osobe s imenom Martina imaju velike liderske sposobnosti i duboko usađenu želju da budu vođe. Također im je potrebna velika doza samostalnosti. Istodobno se mogu fokusirati na velike stvari i voditi računa o detaljima. Vrlo su kreativne i znaju kako izraziti sebe kroz razne aktivnosti, a privlači ih i umjetnost. Kada je u pitanju karijera, često završe u poslovima zbog kojih postaju centar pozornosti.

Prema indijskoj astrologiji, Martine i Martini vrlo su stabilni, smireni, organizirani i odgovorni te u njih možete imati povjerenja. Strastveni su i brižni, daju puno ljubavi i žele biti voljeni.

Neke od poznatih žena koje nose ime Martina su Martina Navratilova, Martina McBride i Martina Hingis.

Osim 11. studenog, Martine slave imendan i 30. siječnja.

Marija Kakve su žene koje nose ime Marija?

Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana?

Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana?

Nikolina Kakve su osobe koje nose imena Nikolina i Nikola?

Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona?

Helena Kakve su žene koje nose ime Helena?

Anamarija Kakve su osobe koje nose ima Anamarija?

Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija?

Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna?

Sretan imendan!
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju