Njihov se posao čini kao prava idila, posebno u ovo blagdansko vrijeme. Studio su pretvorili u čarobnu božićnu šumu u kojoj nastaju najljepše božićne fotografije. Slađana i Filip Gržinčić simpatični su bračni par koji trenutačno u Rijeci bilježi puno osmijeha u svojoj zelenoj bajci. Otkrili su nam kako je nastao set, što se sve događa iza objektiva te kako se bore s otpalim iglicama bora.

  Galerija Slađana i Filip Gržinčić Philips 8000 Aqua plus Philips 8000 Aqua plus +9 Philips 8000 Aqua plus

Jedva smo dočekali da imamo svoj poslovni prostor. Imamo ga unazad dvije godine, tako da smo prošle godine prvi put imali božićna fotografiranja, imali smo dva seta. Ove godine smo se odlučili za jedan set. Meni je ideja bila da želim šumu i onda se sve gradilo oko te šume, objašnjava nam Slađana, dok se Filip kroz smijeh nadovezuje: To uglavnom Slađana sve zamisli, ja sam samo šljaker koji vješa kuglice i vere se po ljestvama.

Božićni set napravljen je za fotografiranja obitelji koje žele profesionalno zabilježiti svoje uspomene. Svaki detalj stoga je pomno osmišljen, no to ne znači da Slađana i Filip pritom nisu imali niz slatkih izazova.

Cijeli set je bio relativno jednostavno postaviti, osim što smo trebali borove nabaviti već u 11. mjesecu. Kupili smo i 150 metara lampica, koje na kraju nisu na setu jer nisu pasale. A kuglice smo trebali povješati i napraviti neki sistem i to smo uspješno napravili. Nije bilo baš ništa, ono, strašno. Skoro sam tri puta pao s ljestvi dok sam to vješao. Ne znam koliko su otporne na djecu, a i na neke odrasle, mogu reći, ali evo drže se, valjda će potrajati do kraja, priznaju.

Philips 8000 Aqua plus Philips 8000 Aqua plus (Foto: Nova Studio)

S obzirom na to da su borove nabavili u 11. mjesecu, jedan od najvećih izazova s kojim se trenutačno suočavaju je da s njihova glavnog rekvizita ne popadaju sve iglice. Na fotografiranjima bude uglavnom sve zabavno s djecom, moramo ih animirati, ali uspješno to nekako obavimo, Filip je baš zabavan i svi se nasmiju. Ono što se često dogodi je da rukicama zapnu za bor, pa te iglice popadaju, ali evo, još nam se drže, kazala je Slađana te objasnila kako ipak uspijevaju na brzinu spremiti set između fotografiranja: Za održavanje prostora odnedavno imamo novi štapni usisavač Philips 8000 Aqua plus i on nam zbilja pomaže da sve održavamo čisto i tako stanemo na kraj svim nedaćama koje nam i Filip često priušti. Super mi je što je jednostavan i lagan za korištenje i što mokro briše pod tako da mogu obrisati kada se prolije mlijeko ili kava.

Philips 8000 Aqua plus Philips 8000 Aqua plus (Foto: Nova Studio)

Filip je još sretniji jer ne mora kasnije trošiti previše vremena na obradu fotografija. Još uz to što super čisti, ima i LED svjetla koja pomažu da vidimo prašinu koja se golim okom toliko ne može ni primijetiti. Tako da nam pomaže i da jako brzo očistimo set i da nemamo previše posla kasnije u postprodukciji kad rješavam fotkice.

Štapni usisavač Philips 8000 Aqua plus u turbo modu s jednim punjenjem očisti više od 125 m2, što je Slađani i Filipu po mjeri s obzirom na veličinu njihova studija. Baterija mu s jednim punjenjem traje 80 minuta, a u turbo modu 28 minuta. Kroz usisni nastavak s LED svijetlom usisava sa svih strana, a uz dodatne nastavke moguće je usisavati uske i teško dostupne površine.

Osim što ga koristimo u studiju, koristimo ga i doma i super mi je jer imam malenu djecu, a on pokupi 99 posto bakterija. Leon voli puzati jer glumi da je mala beba uz seku i onda mi on svako malo dođe i kaže da moram pokupiti prašinu, tako da mi je super jer ga samo uzmem na brzinu, kazala je Slađana i istaknula da na zaslonu vidi kada je potrebno očistiti filter, pa ne mora brinuti ni o tome.

Philips 8000 Aqua plus Philips 8000 Aqua plus (Foto: Nova Studio)

Iako je ovogodišnji božićni set još u punom pogonu, Slađana već razmišlja što će svojim Riječanima pripremiti nagodinu. Volim ovo božićno vrijeme i slaganje setova, tako da već sada imam ideju što planiram napraviti iduće godine, iako će se to vjerojatno deset puta promijeniti, priznaje. U svakom slučaju, jedva čekamo vidjeti što će Slađana osmisliti. Ne sumnjamo da će biti čarobno.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju