Najpoznatije svjetske ljepotice objeručke su prihvatile ovaj trend u oblikovanju kose, a neke od njih nose ih već toliko dugo da su postale njihov zaštitni znak

Neke žene jednostavno ne vole šiške. Ili im smetaju ili imaju masnu kožu lica, zbog čega ih je teže odražavati pa na kraju od njih odustaju.

Prije nego ih oblikujete kod kuće dobro je na kosu nanijeti balzam koji se ne ispire

Međutim, zbog sveprisutnijeg trenda u oblikovanju kose mogle bi promijeniti mišljenje. Radi se o tzv. šiškama-zavjesama kojima je popularnost na Pinterestu porasla za 600 posto, a objeručke su ga prihvatile i mnoge poznate ljepotice.

Jedna od njih, Britanka Alexa Chung, već godinama jedna od najbolje odjevenih žena na svijetu koja nerijetko sama oblikuje trendove, nosi ih već toliko dugo da su pomalo postale njezin zaštitni znak.

ZAŠTO SU TOLIKO POPULARNE?

Ova dva pramena kose uokviruju lice te ga čine izduženijim.

Odnedavno ih nosi i Kirsten Dunst, a obožavala ih je i Beyonce, a stalno im se vraćaju Sienna Miller te Suki Waterhouse. No jedna holivudska diva nosila ih je prije svih. Radi se, naravno, o Brigitte Bardot

A još je jedna njihova dobra strana da se mogu nositi i na ravnu i na valovitu kosu, dokle god nije previše kovrčava, govori celebrity-stilist Jordi Martinez te dodaje kako bi na kosu nakon pranja trebalo nanijeti balzam koji se ne ispire ili serum.

Pomoću sušila ili samo prstima najprije oblikujte jednu pa drugu stranu, a na kraju, ako je potrebno, samo ih počešljate prema van okruglom četkom.

Više fotografija poznatih dama sa šiškama-zavjesama pogledajte u galeriji.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju