Rok trajanja tekućih pudera obično je 12 do 18 mjeseci, ovisno o sastavu pudera. No jedna sitnica reći će vam je li puder stvarno za baciti.

Tekući puderi na bazi vode mogu trajati do 12 mjeseci, dok pudere ne bazi ulja možete koristiti i do 18 mjeseci jer je ulje prirodni konzervans. Roka trajanja proizvoda dekorativne kozmetike važno se pridržavati jer u suprotnom mogu biti štetni za zdravlje.

Kada ulja u puderu dospiju na površinu, a konzistencija pudera postane gušća, znak je da biste puder trebali baciti



Je li tekućem puderu stvarno istekao rok možete znati i po promjeni u strukturi pudera – kada ulja u puderu dospiju na površinu, a konzistencija pudera postane gušća. Takav puder neravnomjerno će prekriti kožu i ten neće izgledati dobro i to je znak da biste puder trebali baciti.

Lice žene prije i poslije nanošenja tekućeg pudera "Apsolutno fantastičan": Vodootporni tekući puder kojem žene ne pronalaze manu

Rok trajanja tekućeg pudera možete produžiti tako da ga držite na mjestu gdje je umjereno hladno te ga redovito protresite kako bi ulja, voda i čestice uvijek bili pomiješani.

Kistove i spužvice za nanošenje pudera također redovito čistite te izbjegavajte puder u bočici dirati prstima kako biste izbjegli unošenje bakterija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju