Simbol mudrosti i znanja, simpatične, impresivne i pomalo mistične sove izuzetno su zanimljive ptice, a uvijek nas oduševe svojim okretanjem glave i do 180 stupnjeva.

Galerija IKEA, 39,90 kn +0 Hoću knjigu, 89 kn

Takva sposobnost okretanja glave jako im dobro dođe jer oči sove su nepokretne, kao i u većine ptice, te moraju okretati glavu da bi preusmjerile pogled. S krupnim, izbuljenim očima vide sto puta bolje od čovjeka. Mogu gledati na jako velikim udaljenostima, posebno noću. S druge strane, ne mogu vidjeti ništa što je bliže od desetak centimetara.

Noću uglavnom i love, pažljivo vrebaju svoj plijen, a kada ga ugledaju gotovo nečujno se spuste i napadnu. Sova čuje tako dobro da položaj plijena može odrediti sluhom, tako da može loviti i u potpunom mraku.

Kada pronađu partnera, sove ostaju zajedno cijeli život.

To su samo neke od zanimljivosti o ovim simpatičnim životinjama koje imaju brojne obožavatelje među ljudima. Malo tko će ostati ravnodušan kada ugleda sovu u krošnji drveta ili čuje navečer njeno hukanje…

Za sve koji ih vole, izdvojili smo sedam slatkih sitnica iz trgovina s likom sove. U fotogaleriji na početku teksta pronaći ćete naušnice, jastučnicu, dekicu, vazu, svjetiljku, masku za lice i papuče koje mogu biti idealan poklon za ljubitelje sova.

Hoću knjigu, 89 kn Hoću knjigu, 89 kn (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju